Liberalii buzoieni îl acuză pe primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, că pune bețe în roate campaniei de strângere de semnături inițiată de PNL Buzău pentru strângerea de semnături de la buzoienii care își doresc testarea legumelor în piețe după ce în urmă cu câteva luni o anchetă a Poliției a scos la iveală că mai mulți legumicultori din Buzău foloseau substanțe neomologate pentru coacerea prematură a legumelor scoase la vânzare.

Astfel, prin vocea președintelui organizației municipale a PNL, senatorul Vlad Pufu liberalii spun că primarul municipiului Buzău nu le mai permite să își continue campania de strângere de semnături pe motiv că acesta este de părere că nu ar fi oportună.

„Suntem într-o situație puțin confuză pentru că ne-am întâlnit cu mulți buzoieni care manifestă o neîncredere majoră în piețele din România și chiar în supermarket-uri. Am demarat campania noastră de strângere de semnături și de atunci am discutat cu aproximativ 70% din persoanele cu care au semnat pe listele noastre pentru testarea legumelor în piețe. Până acum la două puncte de strângere de semnături am strâns peste 3.000 de semnături. Tocmai când campania era în toi se formase un val și credeam că  vom merge cu campania noastră mai departe ne-am lovit de inerția consiliului local și a primarului Constantin Toma care inițial ne-a sprijinit și a acceptat amplasarea corturilor dar vineri la cererea noastră de amplasare a unui alt punct de strângere de semnături ne-a respins pentru a treia oară o adresă menționând că <<Primăria municipiului Buzău  nu mai consideră oportună continuarea acestei campanii care poate induce în eroare atât consumatorii cât și producătorii buzoieni>>”, a declarat senatorul Vlad Pufu.

Pufu mai spune că reacția lui Toma era una așteptată pentru că acesta s-a opus de la început demersului inițiat de liberali însă spune că motivarea prin care acesta nu mai permite desfășurarea campaniei reprezintă un abuz care excede competențelor unui primar.

„Această campanie a dovedit o dorință masivă a buzoienilor de a ști ce mănâncă cumpărat din piețele din Buzău. Această adresă însă reprezintă un abuz pentru că primarul nu are nici un atribut să se exprime cu privire la oportunitatea unei campanii dusă de orice ONG, partid, agent economic sau oricine dorește să facă o campanie. Dânsul, în speță Primăria,  are în atribuții să  aprobe plasarea sau nu poziționarea unui cort sau a unui dispozitiv publicitar într-o anumită zonă și nu trebuie să își dea cu părerea despre conținutul campaniei respective. Sunt alte instituții care pot face acest lucru” a mai spus senatorul liberal.

Și prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea, a declarat că nu înțelege atitudinea primarului Toma prin care acesta împiedică adevărul să iasă la iveală în piețele din Buzău.

„Eu am sprijinit din start această idee și cum am mai spus nu înțeleg de ce să nu facem toți eforturi să aflăm adevărul. Ne aflăm acum în situația în care decât să aflăm adevărul și să găsim soluții să facem tot posibilul și să nu se mai amplaseze corturi și buzoienii să nu își mai manifeste un act liber de voință pentru că pe cei care au semnat nu i-a obligat nimeni să o facă. Si vin și întreb de ce să nu lăsăm oamenii să își exprime un act liber de voință?”, a declarat prefectul Daniel Țiclea.

Liberalii sunt însă hotărâți să își continue campania de strângere de semnături de la buzoieni prin care să oblige Primăria și Consiliul Local să adopte măsura testării legumelor în piețele din municipiu. Pentru aceasta ei sunt sunt hotărâți să îl acționeze în instanță pe primarul Buzăului care, în opinia liberalilor, comite un abuz și nu se poate pronunța cu privire la oportunitatea unei campanii.

„Dacă până în toamnă domnul primar nu reușește să ajungă la o soluție pe acest subiect noi în toamnă, pentru că acum este vacanță judecătorească, în toamnă îl vom acționa în instanță astfel încât să ne putem plasa corturile în municipiu și să demarăm din nou strângerea de semnături astfel încât să dublăm numărul acestora și  în baza semnăturilor strânse să determinăm Primăria și Consiliul Local să implementeze această măsură în piețele din Buzău” a mai declarat senatorul liberal Vlad Pufu.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.