Peste 50 de copii vor participa la prima ediţie a Festivalului Naţional de muzică uşoară ,,Mihaela Runceanu-Pentru voi muguri noi”, care se va desfăşura începâmd de vineri (ora 14.00) până duminică. Evenimentul este organizat de Asociaţia Pentru Tineret-Buzău 2010, Casa Municipală de Cultură şi Centrul de Creaţie şi va fi găzduit de sala de festivităţi a ,,Casei Diana”. Participanţii, printre care şi 20 de buzoieni vor fi împărţiţi în trei grupe de vârstă(6-8; 9-11 şi 12-14 ani) iar din juriul prezidat de cunoscutul compozitor, Dan Dimitriu fac parte Bogdan Dragomir (realizator-coordonator Radio România Regional), Xenti Runceanu, Viorel Gavrilă(compozitori), Larisa Avram(ralizator emisiuni TVR) şi Costel Sandu(profesor canto). Preşedintele de onoare al festivalului este Nicolae Runceanu, tatăl regretatei cântăreţe buzoience iar prezentatori sunt Dora Gaitonovici, Diana Mihalaşcu, Alexandra Gabriela Ene şi Cristian Nicolae Marin.
,,Cred că este un început extrem de îndrăzneţ şi interesant având în vedere că până acum s-au făcut festivaluri la care au participat tinerii şi adulţii, iar numele este sugestiv pentru că ei, copiii sunt mugurii. Există un interes extraordinar dar nu ascund faptul că au fost şi chestii de a frâna din partea unora dar am început să le depistăm. Nu ne descurajează fiindcă sunt puţini şi atunci putem să-i neutralizăm iar veştile bune ne dau mari speranţe că va ieşi cum trebuie şi astfel acest festival să arate tuturor că este o certitudine. Juriul este alcătuit din nişte oameni deosebiţi şi obiectivi”, a declarat directorul festivalului, Ioana Mihalaşcu.
Unul dintre membrii juriului, Bogdan Dragomir este convins că participanţii la prima ediţie a Festivalului ,,Mihaela Runceanu-Pentru voi muguri noi” vor încerca să reînvie muzica uşoară românească.
,,Este o mare bucurie pentru mine să vă spun că vorbim despre copiii cu o anumită educaţie îndrumaţi către muzica uşoară românească de calitate pe care au ascultat-o acasă în familie şi nu s-au lăsat cotropiţi de kitschuri şi de nenorocirile pe care le auzim noi astăzi pe unele posturi de radio. Important este că la Buzău demarează o ediţie a unui festival pe care noi Radio România în calitate de partener media împreună cu organizatorii sperăm să-l păstorim mulţi ani de acum înainte şi să atragă cei mai buni copii din ţară. Menirea juriului este aceea de a-i selecta pe cei mai buni dintre cei mai buni şi de a demonstra că iată s-a născut un festival de calitate la Buzău”, susţine Bogdan Dragomir.
În ultima zi a festivalului sunt programate şi recitaluri care vor fi susţinute de Adrian Daminescu, Diana Mihalaşcu, Aida Borovină şi Teodora Gaitanovici.
La organizarea acestui eveniment au mai contribuit: Primăria Municipiului Buzău, Consiliul Judeţean,Centrul de Cultură şi Patrimoniu, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, Şcoala Populară de Artă, Palatul Copiilor şi Grădiniţa cu program prelungit nr.4.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.