Considerat cel mai longeviv festival de rock din România, Top T luptă, la a 27-a ediţie, împotriva crizei şi organizează evenimentul pe 13 şi 14 mai, fără sponsori, cu sprijinul Primăriei Buzău şi al prietenilor „din sistem, care înţeleg ce înseamnă spiritul rock în timp de criză”, cum anunţă aceştia.

Conform informaţiilor făcute publice de organizatori – Asociaţia HAIR Buzău, Fundaţia pentru Tineret şi Casa de Cultură Buzău – la începutul săptămânii se strânseseră deja 42 de formaţii pe lista pentru Top T 2011, din care, în final, vor fi doar 12 pe scenă. Prezenţa a dintre ele a fost deja confirmată: Schlitz, Kumm, Luna Amară, Flirt in Lust, Celelalte Cuvinte şi Urma. Trupa Kumm va fi unul dintre capetele de afiş pe 13 mai, iar Luna Amară a confirmat pentru un concert pe 14 mai. Schlitz a fost premiată la Stufstock, iar Flirt in Lust este aleasa organizatorilor de la ediţia Top T de anul trecut. Pentru ediţia din acest an, sunt puse la bătaie trei premii: recitaluri la Top T 2012 , Stufstock 2011 şi Maximum Rock 2011. Săptămâna viitoare vor fi decişi noii veniţi în festival.

Top T a început cu o primă ediţie locală, în 1983, când, pe scena Casei Tineretului, au urcat formaţii şi artişti buzoieni de rock şi folk. Începând cu 1985, festivalul devine naţional, iar din anul următor se renunţă la secţiunea de folk, Top T devenind unul din polii de atracţie ai mişcării rock din anii ’80, alături de Constelaţii Rock din Râmnicu Vâlcea, TimRock, Primăvara Baladelor, Posada Rock din Câmpulung Muscel, Sam Rock din Satu Mare sau festivalurile de la Tîrgu Mureş, Odorheiu Secuiesc şi Craiova.

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.