Festivitate cu emoții pentru absolvenții Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri „Traian Vuia”

0
704

Festivitate cu emoții pentru cei 151 de absolvenți ai Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri „Traian Vuia”-Promoția Centenarul Marii Uniri care au primit, vineri, în centrul orașului grade de maiștri militari clasa a V-a și respectiv sergenți. În prezența autorităților locale și a reprezentanților Statului Major al Forțelor Aeriene cei peste 150 de militari și-au primit gradele obținute la finalul celor doi ani de școală militară  urmând a fi repartizați către unități militare din cadrul Forțelor Aeriene, Terestre sau Navale.

Emoțiile și-au spus cuvântul și la scurt timp după debutul ceremoniei și a oficierii slujbei religioase uneia dintre absolvente i s-a făcut rău și a avut nevoie de îngrijiri medicale. Copleșită probabil de emoții eleva s-a scurs practic pe platoul din Piața Dacia pe brațele colegilor și a fost ulterior preluată de paramedicii SMURD aflați la fața locului fiind urcată în ambulanță cu lacrimi în ochi supărată probabil că a ratat momentul absolvirii.

94 de băieți și 24 de fete au primit gradul de maistru militar clasa a-V-a în timp ce alți 36 de băieți și o fată au fost înaintați la gradul de sergent. Pe lângă gradele care le-au fost prinse pe umeri de ofițeri cu experiență au fost evidențiați și cei mai buni cursanți care au primit decorații și diplome speciale.

Festivitatea s-a încheiat după aproximativ o oră și jumătate cu defilarea militarilor prezenți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.