Cea- de-a V-a ediție a Festivalului Internațional de Dansuri Tradiționale „Plaiurile Mioriței” debutează, joi la Buzău, concomitent cu Târgul de Meșteri aflat de asemenea la ce-a de-a V-a ediție dar prima cu caracter internațional.

Delegațiile țărilor participante în festival au fost primite, joi, de primarul municipiului Buzău, Constantin Toma și de președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu la sediul Primăriei și respectiv Consiliului Județean.

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma i-a primit pe reprezentanții țărilor participante la sala de festivități a Primăriei și le-a prezentat acestora câteva date statistice despre municipiul Buzău vorbindu-le totodată despre „Drăgaică”-cel mai vechi târg din țară care a atins în acest an un record de vizitatori.

 

La Consiliul Județean delegații țărilor participante au fost primiți de președintele CJ, Petre Emanoil Neagu și de vicepreședintele Adrian Petre care le-au urat bun venit în județul Buzău și i-au îndemnat să revină și în calitate de turiști.

„Astăzi împreună cu domnul Adrian Petre am dat startul celei de a V-a ediții a festivalului de folclor și cel de meșteri populari care din acest an a devenit internațional. Sunt reprezentanți din 7 țări iar România este reprezentată de ansamblul „Plaiurile Mioriței” din Buzău și avem chiar și reprezentanți și din SUA și cred că noi buzoienii suntem niște cetățeni europeni și demonstrăm că ne iubim tradițiile, trecutul, țara, prin astfel de evenimente ne promovăm județul și țara și este o ocazie foarte bună să facem aceste lucruri. Sun convins că se vor lega prietenii chiar și peste continente iar la final noi buzoienii vom fi marii câștigători pentru că vom lua contact cu tradițiile marilor popoare”, a declarat Petre Emanoil Neagu.

La rândul lor delgații țărilor participante și-au prezentat regiunile pe care le reprezintă, au vorbit despre programul artistic și și-au prezentat costumele purtate. La final delegații țărilor prezente în festival au făcut schimb de suveniruri cu conducerea Consiliului Județean.

Startul festivalului ar fi trebuit dat joi la ora 17.00 cu o paradă pe străzile orașului ale tuturor delegațiilor participante dar pentru că vreme nu o permite debutul festivalului a fost mutat în interior, în Sala Mare a Consiliului Județean unde de la ora 18.00 fiecare ansamblu va prezenta un  scurt program coregrafic reprezentativ pentru țara din care provine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.