nou nascuti-2
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău a demarat propria anchetă după ce o fetiță de 12 ani din Râmnicelu a născut în noaptea de Înviere la Maternitatea Buzău.
Potrivit purtătorului de cuvânt al DGASPC Buzău, Roxana Kovacs, specialiști din cadrul instituției s-au deplasat la maternitatea Buzău unde au stat de vorbă cu rudele copilei, concluzia anchetei fiind că în acest moment nu există risc de abandon al nou-născutului.
Sursa citată a mai precizat că nu se impune în acest moment instituirea unei măsuri de protecție nici pentru mamă nici pentru copil, bunicii materni ai bebelușului asumându-și răspunderea creșterii și îngrijirii copilului.
”DGASPC Buzău va acorda servicii de consiliere în vederea responsabilizării mamei, a însușirii rolului de părinte și pentru prevenirea altor sarcini având în vedere vârsta sa fragedă. Dacă vor exista elemente din care deducem că bebelușul are de suferit vom lua măsuri pentru binele micuțului. Deocamdată, nu e risc de abandon, familia și-a luat angajamentul că va îngriji și va crește bebelușul”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Buzău, Roxana Kovacs.
Ea a adăugat că s-a luat legătura și cu autoritățile locale, cu reprezentanții Primăriei Râmnicelu care vor trebui să demareze o anchetă socială la domiciliul bunicilor materni ai bebelușului, unde va crește micuțul. De asemenea, vor trebui să monitorizeze cuplul mamă-copil și să transmite autorităților județene orice modificare a situației.
Reamintim, o fată de 12 ani, din localitatea buzoiană Râmnicelu, a născut în noaptea de Înviere un băieţel de aproape trei kilograme, atât mama, cât şi copilul fiind sănătoşi.
Fetiţa de 12 ani care a născut în noaptea de Înviere este de etnie romă şi provine dintr-o comunitate unde naşterile în rândul minorelor este un fenomen greu de controlat de către autorităţi.

Conform reprezentanţilor Spitalului Judeţean Buzău, în ultima vreme se constată o creştere a naşterilor în rândul minorelor, atât de etnie romă, cât şi în rândul celor care nu fac parte din această etnie.

Anul trecut, în Maternitatea Buzău au născut aproape 500 de minore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.