O fetiță de 14 ani din localitatea Bisoca, însărcinată în cinci luni, a ajuns la Spitalul Județean Buzău, cu dureri puternice de burtă. Așa au aflat polițiștii despre soarta micuței care deși are doar 14 ani poartă în pântece o viață și trăiește în concubinaj cu un băiat de 18 ani. Pentru că își duce traiul într-un sat de munte unde nu exista apă curentă, ieri, adolescenta a mers să aducă o găleată de apă de la o fântână din zonă, moment în care s-a lovit în zona burții iar la lăsarea serii a început să se simtă rău. Văzând că fata nu își mai revine, mama ei a sunat la Ambulanță, medicii transportând-o de urgență pe copilă la Spitalul Județean Buzău. Acolo, medicii au constatat cu stupoare că durerile de burtă sunt de fapt pe fondul sarcinii avansate, copila fiind gravidă în cinci luni.
În urma cercetărilor reprezentanților DGASPC s-a constatat că adolescenta, de etnie romă, trăiește în concubinaj cu un tânăr de 18 ani cu acordul părinților. Auzind aceste lucruri, polițiștii buzoieni au întocmit dosar penal pe numele tânărului de 18 ani pentru act sexual cu un minor. De pedepsit ar trebui pedepsiți însă și părinții sub nasul cărora s-a întâmplat grozăvia.
În prezent, adolescenta primește consiliere de la psihologii din cadrul DGASPC care încearcă să o convingă pe ea dar și pe părinți și să accepte internarea în Centrul Maternal, cel puțin până la nașterea copilului.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.