Joi și vineri, Centrul Județean de Cultură și Artă sugerează buzoienilor să renunțe la căldura din apartamente și îi invită gratuit la proiecții de filme sub cerul liber în Amfiteatrul din Parcul Tineretului. Joi seară, la apus de soare, după ora 21.30 în Amfiteatrul din Parcul Tineretului este programat filmul lui Cristian Mungiu, „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”
Este vorba despre o dramă în care Otilia şi Găbiţa împart aceeaşi cameră dintr-un cămin studenţesc. Ele sunt colege la universitatea dintr-un oraş din România, în timpul ultimilor ani ai regimului comunist. Otilia închiriază o cameră într-un hotel ieftin. După-masă, ea şi Găbiţa se vor întâlni cu un anumit domn Bebe: Găbiţa este însărcinată, avortul este ilegal şi niciuna dintre ele n-a mai trecut prin aşa ceva până acum.

4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile face parte dintr-un proiect mai mare, intitulat Amintiri din epoca de aur – o istorie subiectivă a comunismului în România spusă prin intermediul legendelor urbane. Ţelul proiectului este acela de a vorbi despre această perioadă fără referiri directe la comunism, ci doar prin diferite poveşti concentrate pe opţiuni personale într-un timp al întâmplărilor nefericite pe care lumea trebuia să le trăiască de parcă ar fi fost fireşti.
Vineri seară, de la aceiași oră buzoienii sunt invitați să vizioneze „Filantropica” lui Nae Caramfil o producție în care îi vor putea revedea pe inegalabilii Mircea Diaconu și Gheorghe Dinică.
Filantropica prezintă viața în Bucureștiul secolului XXI,când a ieși în oraș sâmbătă seara la brațul unei femei frumoase e o investiție financiară riscantă. OVIDIU (Mircea Diaconu), modest profesor de liceu, nu și-ar putea-o permite. Și totuși trebuie, căci s-a îndrăgostit până peste cap de DIANA (Viorica Voda), o mică sirenă de 20 de ani cu veleități de manechin. în căutarea unei surse de venit ceva mai consistente decât o biată leafă de profesor, Ovidiu plonjează într-o lume fabuloasa – mafia cerșetorilor… Unul din capii acesteia îl ia sub aripa sa. PEPE (Gheorghe Dinică) este jumătate artist, jumătate om de afaceri; „textier” oficial al cerșetorimii bucureștene, omul inventează biografii, replici și atitudini în funcție de personalitatea milogului sau de clientela-țintă. Ovidiu va deveni „actorul” ideal pentru noul său experiment. Peste noapte, profesorașul de vârstă mijlocie se trezește „însurat” cu MIRUNA (Mara Nicolescu), jucând seară de seară, alături de ea, comedia unui cuplu nevoiaș după un scenariu minuțios pus la punct de Pepe. Prinț și Cerșetor… Pendulând între două femei, proaspăt îmbogățit în ochii Dianei, soț umil pentru Miruna, Ovidiu începe să ducă o periculoasă și epuizant viață dublă…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.