Deşi noul Cond al Muncii a adus pedepse mari pentru patronii care folosesc munca la negru, mulţi continuă să încalce legea şi să se folosească de oameni fără a le întocmi contracte. Zi de zi, inspectorii de muncă descoperă angajați exploatați de patroni, oameni plătiţi cu salarii de nimic, fără drept de concediu ori alte facilităţi de care orice angajat ar trebui să se bucure.  Dacă inițial inspectorii de muncă au luat la puricat firmele de construcţii sau pe cele de confecţii, de curând au început și controalele în alte domenii. Luna aceasta, angajații Inspectoratului Teritorial de Muncă au făcut verificări la o ‎fabrică din Buzău care angajase o firmă pentru curăţenie.
Mare le-a fost mirarea când au constatat că din cei 17 oameni care au ‎fost găsiţi la lucru nici unul nu avea actele necesare întocmite iar firma de ‎curăţenie funcţiona cu un singur angajat declarat.

Pînă acum la Buzău au fost  întocmite 7 dosare penale ‎unor administratori de firme de construcții, confecții, agricultură sau silvicultură. Acestora li se adaugă acum și cel de-al optulea dosar penal întocmit pe numele administratorului firmei de curățenie. Din cele 8 dosare penale întocmite de ITM Buzău, doar într-un singur caz s-a ‎început urmărirea penală.
Cristina DINULESCU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.