asigurare-casa2

O firmă din Pârscov ce avea ca obiect de activitatea dezvoltarea imobiliară, patronată de un cetățean chinez, a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru evaziune fiscal, fals și spălare de bani în formă continuată cu un prejudiciu de peste 1,2 milioane de euro.

Societatea S.C. SINOEURO DEVELOPEMENT S.R.L. cu sediul în comuna Pârscov, județul Buzău, era administrată de un cetățean chinez de 41 de ani care este acuzat că nu a înregistrat în contabilitate toate operațiunile comerciale efectuate și a înregistrat operațiuni comerciale fictive, pe baza unor facturi fiscale falsificate. Astfel, bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 1,2 milioane de euro reprezentând impozit pe profit și TVA .
De asemenea, reprezentanții societății au transferat din conturile acesteia suma de 15.445.716 lei în conturile altor societăți, pe baza unor facturi fiscale fictive emise către furnizori inexistenți. Banii, obținuți illegal ar fi fost trimiși către societăți din Republica China, Singapore și Noua Zeelandă, în scopul disimulării provenienței acestora.
Agenția Națională de Administrare Fiscală, prin Direcția Generală a Finanțelor Publice Buzău, s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 5.237.109,2 lei. În vederea recuperării acestui prejudiciu, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor sume de bani aparținând SC SINOEURO DEVELOPEMENT SRL.

Cetățeanul chinez de 41 de ani a părăsit țara înainte ca organele de anchetă să îi aducă la cunoștință acuzațiile.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.