Leon RUSU

UPDATE: Profesorul Leon Rusu a cerut magistraților buzoieni amânarea în primul termen de judecată al procesului în care este acuzat de corupție sexuală. Dascălul buzoian a solicitat acest lucru pentru a-și putea pregăti apărarea iar magistrații au fost de acord stabilind un nou termen în luna septembrie.

Marţi este programat primul termen în dosarul în care cunoscutul profesor de muzică Leon Rusu este judecat pentru corupţie sexuală. Este ziua în care cadrul didactic acuzat de fapte imorale şi ilegale s-ar putea întâni faţă în faţă cu părinţii fetelor pe care le-a sărutat şi pipăit la cursuri, la începutul lunii iunie. Vorbim despre şapte reclamanţi care susţin că Leon Rusu ar fi avut un comportament indecent la clasă. Este foarte posibil ca primul termen să se soldeze cu o amânare a cauzei.

Reamintim, la începutul lunii iunie, profesorul de muzică Leon Rusu a fost acuzat că ar fi mers băut la cursuri, la Şcoala generală nr 1. din Buzău. Cadrul didactic ar fi sărutat şi pipăit în zonele intime mai multe fete de gimnaziu, din clasele a 6-a şi a 8-a iar totul s-ar fi petrecut sub ochii celorlalţi copii. Ulterior, şi colege ale profesorului Rusu au declarat că ar fi simţit ceva avansuri din partea dascălului de muzică. De altfel, Rusu a mai făcut şi în trecut obiectul unei plângeri formulate de o elevă care s-a plâns că în timp ce se afla la meditaţii, acasă la profesor, acesta ar fi sărit pe ea. Pentru că a fost cuvântul profesorului împotriva cuvântului fetei, poliţiştii nu au putut ajunge la o concluzie iar dascălul a scăpat basma curată.

Leon Rusu a petrecut câteva săptămâni după gratii însă magistraţii au decis ca el să fie judecat în stare de libertate. Profesorul are interdicţie însă de a părăsi localitatea de domiciliu şi de a interacţiona cu cei care îl acuză de corupţie sexuală, cu martorii şi cu elevii cărora le-a predat până la izbucnirea scandalului sexual.  De asemenea, nu poate preda până cînd instanţa nu-şi va spune cuvântul în ceea ce priveşte acuzaţiile ce-i sunt aduse dascălului.

 

C.D.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.