Marți, a avut loc o nouă întâlnire între reprezentanții, RAM Buzău, OPC Buzău, U.A.P Buzău și cei ai firmelor de repartitoare din municipiu. Subiectul abordat a fost cel al obligațiilor ce le revin firmelor de repartitoare față de asociațiile de proprietari, în vederea repartizării corecte a consumului de energie termică pentru sezonul rece. Întâlnirea de ieri a fost a doua din acest an, după ce la prima discuție societățile și-au luat angajamentul, în fața președintelui ANRSC, ca până la data de 1.10.2011 să finalizeze stabilirea punctelor de lucru la nivelul municipiului Buzău, să inventarieze toate repartitoarele din apartamente, sigiliile și a corpurille de încălzire suplimentar montate dar și montarea repartitoarelor martor în subsolul blocurilor pentru calculul căldurii pe spații comune. În urma discuțiilor de ieri s-a stabilit că societățile participante și-au respectat doar parțial angajamentele luate.

Uniunea Asociațiilor de Proprietari a hotărât să le mai acorde un răgaz acestor societăți și dacă nici până la începutul lunii noiembrie nu își vor respecta obligațiile stabilite prin contract, UAP va sesiza Agenția Națională de Reglementare a Serviciilor Comunitare, pentru ca firmelor în cauză să le fie ridicate licențele de funcționare.
De asemenea, vicepreședintele UAP Buzău, Constantin Ionescu, a declarat că UAP va sprijini asociațiile de proprietari care doresc să acționeze în instanță firmele de repartitoare, în situația în care acestea aduc prejudicii locatarilor.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.