Vești deloc îmbucurătoare pentru angajații din Direcția Generală a Finanțelor Publice Buzău: toate secţiile financiare comunale care nu aduc suficienți bani la buget vor fi închise sau comasate.
Potrivit directorului Direcției de Finanțe Buzău, Liviu Ilie, coordonatorii administrațiilor vizate au fost deja înștiințați de măsurile care s-ar putea lua în curtea lor iar pentru ca deciziile să fie cât se poate de corecte și eficiente, cu cât mai puține repecusiuni, le-a fost solicitat să vină și cu propuneri.
Până la acest moment, de la Buzău au fost trimise la ANAF două propuneri, una care vizează comasarea unităţilor comunale şi una legată de direcţiile financiare orăşeneşti. Planul numărul unu ar fi ca administraţia comunală de la Râmnicu Sărat să fie comasată cu ce a municipială Rîmnicu Sărat. De asemenea, administraţiile comunale din trei localități au fost propuse spre comasare.
”În cadrul Direcției de Finanțe Buzău, funcționează trei administrații comunale- Vadu Pașii, Merei și Mărăcineni. Toate trei se vor cumula într-una singură sau vor fi înghițite de administrația municipală Buzău. În varianta de comasare a celor trei într-una singură, s-a propus, la nivel de Minister, înființarea unei administrații în localitatea Berca”, a declarat directorul executiv al DGFP Buzău, Liviu Ilie.
Planul numărul doi ar fi ca administraţia din Pogoanele să rămînă de sine stătătoare, urmând însă să preia structurile din alte 10-11 comune.
”Celelalte două administrații orășenești, Nehoiu și Pătârlagele, s-a plecat cu propunerea să rămână la fel, că au trezorerie. Dacă se vor comasa, vor funcționa amândouă într-un sediu, ori la Nehoiu ori la Pătârlagele. Noi am opta pentru sediu de la Pătârlagele”, a adăugat directorul Fiscului buzoian, Liviu Ilie. În toate aceste schimbări, există însă și o veste bună, aceea că angajații nu vor fi concediați ci ar urma să fie redistribuiți.
Pe de altă parte, nu sunt excluse nici surprizele. Și asta pentru că, dincolo de propunerile transmise la București, decizia finală rămâne să o ia conducerea ANAF, și în final, Guvernul.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.