Florin PARASCHIVESCU
Directorul ”Atac de Buzău”, Florin Paraschivescu, ajunge după gratii după ce procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău au depus contestația la decizia inițială de a-l trimite pe acesta în arest la domiciliu.
În urma aqnalizării contestației, judecătorii au decis ca Florin Paraschivescu, acuzat de șantaj, să meargă în arest preventiv în următoarele 30 de zile.
Redactorul Doru Iuga rămâne în arest la domiciliu iar Oana Galanton, responsabilă cu publicitatea la Atac de Buzău este în continuare sub control judiciar, în cazurile lor decizia rămânând neschimbatâ
Directorul publicaţiei „Atac de Buzău”, Florin Paraschivescu, soţia acestuia, şi fostul director al postului OTV Doru Iuga, redactor al săptămânalului buzoian, au fost reţinuţi, vineri seară, pentru şantaj, fiind suspectaţi că au cerut bani unor oameni de afaceri şi primari pentru a nu publica materiale despre ei.
Sâmbătă, Poliţia Judeţeană Buzău anunţa, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii instituţiei şi cei de la Poliţia Judeţeană Argeş au făcut, vineri, cinci percheziţii în municipiile Buzău, Bucureşti şi Piteşti, la locuinţele a trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, bănuite de comiterea infracţiunii de şantaj.

Din locuinţele percheziţionate au fost ridicate terminale de telefonie mobilă cu cartele SIM, laptop-uri, unităţi centrale şi înscrisuri cu valoare probantă în cauză, arăta sursa citată.

Conform aceleiaşi surse, tot vineri femeia a fost prinsă în flagrant după ce a primit 500 de lei de la un bărbat pe care este suspectată că l-a şantajat.

„Cei trei sunt bănuiţi că, începând din vara anului 2014, ar fi ameninţat bărbatul şantajat cu publicarea unor informaţii defăimătoare, dacă acesta nu acceptă remiterea a 1.000 lei/lunar, sub forma plăţii unui contract. De asemenea, aceştia sunt bănuiţi că, în cursul lunii septembrie 2014, tot prin ameninţarea cu publicarea unor informaţii defăimătoare, i-ar fi solicitat unei alte persoane remiterea a diferite sume de bani, a unui autoturism, precum şi obţinerea de foloase personale”, se arăta în comunicat.

Potrivit sursei citate, din 2014 până în prezent, cei trei sunt bănuiţi că ar fi şantajat alte şase persoane din judeţul Buzău, prin aceeaşi metodă.

După administrarea probatoriului, au fost reţinuţi pentru 24 ore cei doi bărbaţi, de 32 şi 33 de ani, şi femeia, de 28 de ani, pentru şantaj, ei fiind prezentaţi, sâmbătă, instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Poliţia Judeţeană Buzău continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale în cauză, se mai arăta în comunicat.

Dosarul este instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.

Conform purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, procurorul Cecilia Iana, în acest caz există în prezent cinci plângeri la dosar şi cinci părţi vătămate, dar cercetările continuă.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, flagrantul în urma căruia Oana Galanton a fost reţinută s-a realizat în municipiul Buzău, iar cel de la care femeia de 28 de ani a încasat suma de 500 de lei este primarul comunei Poşta Câlnău din judeţul Buzău, Sorin Munteanu, care ar fi trebuit să plătească lunar suma de 1.000 de lei.

Conform aceloraşi surse, cel de la care cei trei suspecţi ar fi cerut bani şi bunuri, inclusiv o maşină, este fostul deputat PSD de Buzău Marian Ghiveciu.

Ghiveciu declara, sâmbătă, că a fost sunat de foarte multe ori de cei de la „Atac de Buzău”, care i-au cerut importante sume de bani şi bunuri, în final fostul parlamentar depunând plângere la Poliţie împtriva celor trei.

„Eu ştiam de activitatea lor, că şantajează primari şi oameni de afaceri, mi-am văzut de treaba mea, îmi pare rău însă că nu s-a luat atitudine până acum împotriva acestor indivizi care fac rău breslei jurnaliştilor. Publicau materiale pornografice, articole defăimătoare e puţin spus, nu ştiu dacă în România mai există aşa ceva, nu ştiu cum au fost toleraţi. M-au sunat de mai multe ori, dar nu am dat niciodată curs discuţiilor, au cerut de toate, dar eu le-am spus că pot scrie orice”, declara Marian Ghiveciu.

Fostul parlamentar adăuga că, într-o zi, Paraschivescu, Galanton şi Doru Iuga l-au sunat de peste 40 de ori, încercând să-l determine să le dea bani.

„Nu pot califica ce au făcut, astfel că în cele din urmă am depus plângere. Într-o singură zi m-au sunat de peste 40 de ori, până la urmă mi-am închis telefonul. Erau foarte agasanţi, agresivi la un moment dat, insistenţi. Cred că jurnaliştii ar trebui să facă front comun să îndepărteze specimenele de acest gen din rândul lor. Cei trei indivizi aşa procedau cu primarii, cu oamenii de afaceri, sunau, mergeau în localităţi unde erau sărbători ale comunelor, acolo Doru Iuga consuma alcool şi făcea scandal. Niciodată în «Atac de Buzău» nu au apărut cei certaţi cu legea, pentru că ei au plătit. Au apărut doar cei care nu au cedat şantajului”, spunea Marian Ghiveciu.

El adăuga că primarii PSD din Buzău ajunseseră să i se plângă personal, pe vremea când avea funcţie în partid, dar şi la şedinţele PSD că erau agresaţi de cei de la „Atac de Buzău”.

Săptămânalul „Atac de Buzău” a apărut pe piaţa media buzoiană în urmă cu peste un an, iar de atunci s-a făcut remarcat prin mai multe materiale defăimătoare la adresa unor oameni de afaceri şi a unor primari din localităţile judeţului.

În tot acest timp, potrivit unor surse judiciare, plângeri ar fi fost formulate de primari care ar fi fost nevoiţi să plătească diverse sume de bani pentru a nu deveni subiect în paginile săptămânalului. Printre cei care ar fi depus plângere împotriva lui Paraschivescu s-ar număra primarul din Poşta Câlnău, Sorin Munteanu, primarul oraşului Nehoiu, Florentin Lungu, primarul comunei Berca, Valeriu Marcu, fostul deputat Marian Ghiveciu, dar şi oameni de afaceri.

Printre cei de la care Florin Paraschivescu ar fi încercat să obţină bani se numără şi proprietarul Grup Romet Buzău, Constantin Toma.

El declara, sâmbătă, că de mai multe ori a fost sunat personal de Paraschivescu şi a primit mesaje prin intermediul a diverse persoane pentru a se întâlni cu acesta în vederea încheierii unui contract de publicitate. Pentru că a refuzat, numele lui Constantin Toma a apărut în diverse articole defăimătoare din săptămânalul buzoian.

„Am fost sunat de mai multe ori de acest individ pentru a mă întâlni cu el. Am refuzat acest lucru şi de atunci au început să apară despre mine anumite materiale defăimătoare, scrise într-o manieră mizerabilă despre care nu credeam că este posibil să vadă lumina tiparului. Sunt fost proprietar de ziar, însă eu nu credeam că aşa ceva este posibil”, declara omul de afaceri Constantin Toma.

1 COMENTARIU

  1. […] Directorul ”Atac de Buzău”, Florin Paraschivescu, ajunge după gratii după ce procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău au depus contestația la decizia inițială de a-l trimite pe acesta în arest la domiciliu. În urma aqnalizării contestației, judecătorii au decis ca Florin Paraschivescu, acuzat de șantaj, să meargă în arest preventiv în următoarele 30 de zile. Redactorul Doru Iuga rămâne în arest la domiciliu iar Oana Galanton, responsabilă cu publicitatea la Atac de Buzău este în continuare sub control judiciar, în cazurile lor decizia rămânând neschimbatâ Directorul publicaţiei “Atac de Buzău”, Florin Paraschivescu, soţia acestuia, şi fostul director al postului OTV Doru Iuga, …mai multe stiri […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.