SPital Ojasca

Un număr mare de viroze respiratorii se înregistrează în Spitalul de Neuropsihiatrie de la Săpoca, în secția Ojasca, acolo unde sunt internați la acest moment 126 de pacienți. Boala a afectat deja 16 pacienți care au fost izolați și li s-au recoltat analize pentru a se stabili în mod cert un diagnostic.
„Avem un focar de infecții respiratorii în Spitalul de Psihiatrie secţia Ojasca. Focarul a debutat în seara zilei de 25 februarie, la 16 pacienţi dintr-un total de 126 pacienţi spitalizaţi în pavilionul Ojasca. S-a decis izolarea celor 16 pacienți la parterul clădirii și tot acolo servesc și masa. Bolnavii prezintă febră până la 39 de grade, tuse, dureri de cap şi scurgeri nazale. Pacienţii au vârste între 35 şi 65 de ani și le-au fost recoltate probe de exudat nazal care au fost trimise la Institutul Cantacuzino prin curierat”, a declarat, miercuri, directorul Direcției de Sănătate Publică Venera Acsinte.
Pe lângă izolarea pacienților afectați de virozele respiratorii, Direcția de Sănătate Publică Buzău a decis ca toți pacienții dar și personalul de îngrijire să fie verificat în fiecare dimineață și eventualele îmbolnăviri să fie comunicate urgent. De asemenea, s-a mai decis izolarea rapidă a persoanelor care prezintă semne de boală dar și interzicerea intrării în serviciu a personalului care prezintă semne de boală și intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție.
În judeţul Buzău în această perioadă se înregistrează un vârf al infecţiilor respiratorii şi al pneumoniilor, acestea ajungând, conform statisticilor DSP, la peste 3200 de persoane .

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.