Fostul prefect al județului Soroca, profesorul Ana Bejan, a primit cu lacrimi în ochi titlul de Cetățean de Onoare al Județului Buzău

0
422

Fostul prefect al județului Soroca, profesorul Ana Bejan a fost desemnată, luni, cetățean de onoare al județului Buzău prin votul unanim al consilierilor județeni. Distincția a fost oferită la propunerea președintelui Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu pentru întreaga contribuție adusă la dezvoltarea relațiilor dintre județul Buzău și raionul Soroca cu care acesta este înfrățit din 1992.

Premiul constând în diplomă, plachetă și o sumă de bani a fost primit de profesorul Ana Bejan cu mari emoții și lacrimi în ochi și a dorit să le mulțumească buzoienilor pentru tot ce au făcut de-a lungul timpului pentru românii de dincolo de Prut.

„Noi am fost întotdeauna cu un dor mare pentru România, patria mamă pentru că am fost rupți de la sânul ei și am trăit sub un regim sovietic fără a avea voie să spunem că suntem români. Vreau să mulțumesc domnului președinte care a făcut un gest extraordinar pentru că de 25 de ani noi venim la Buzău ca acasă. Dacă veți întreba în Soroca de Buzău absolut toți cunosc. Premiul acesta, titlul acesta este pentru toți românii din Basarabia, pentru toți românii din Soroca pentru că ei au fost alături de mine și noi am realizat multe cu ajutorul Buzăului și cu ajutorul preotului Milea. Suntem în contextual unei mari sărbători, vom sărbători anul viitor 100 de ani de la unirea Basarabiei cu patria mama. Mulțumim lui dumnezeu că împreună cu dumneavoastră am reușit să facem lucruri atât de frumoase”, a declarat profesorul Ana Bejan.

La rândul său, proaspătul Cetățean de Onoare al județului Buzău a ținut să îi dăruiască președintelui Petre Emanoil Neagu o carte scrisă de Grigore Vieru, recitând pentru toți cei prezenți una din poeziile marelui poet moldovean.

„Primul prefect femeie de pe întreg teritoriul românesc, unul dintre promotorii înfăptuirii dreptății, unul dintre principali militanți pentru unirea Basarabiei cu România, un profesor care a luptat pentru limba română pe tot teritoriul Basarabiei, este un exemplu viu și având în vedere că se apropie Ziua Națională cred că a venit momentul să ne gândim la România, la copii, la viitor, să demonstrăm că vrem binele acestei țări, să nu uităm ce au făcut înaintașii noștri să ne dăm mâna și să facem totul cât mai bine”, a spus și președintele Petre Emanoil Neagu.

 


„Aprecierea și recunoștința arătată de frații de peste Prut m-au copleșit și mă determină să continui demersurile pentru a uni Basarabia cu România. În plus sunt la Buzău ca acasă, cunosc Buzăul dintr-un capăt în altul si nicicând nu voi renunța la acest județ. Recunoștința arătata azi va fi un semnal pentru toți românii din Basarabia și dacă fiecare județ ar face ce face Buzăul nu ar mai trece mult timp până la unire. Cred că sunteți cel mai românesc județ și ați arătat asta de atâta ori”, a spus în încheiere fostul prefect al județului Soroca, Ana Bejan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.