Paul Beganu27
UN MILION DE EURO. Atât a primit șpagă fostul prefect de Buzău, Paul Beganu, pentru a nu mișca un deget în afacerea cu retrocedarea ilegală a peste 5000 de heectare de pădure în localitatea Gura Teghii. Procurorii anticuorupție susțin că Beganu a primit fabuloasa sumă de la afaceristul din Țăndărei, Gheorghe Ceterașu, împroprietărit pe nedrept, în urma unei sentințe abuzive dată de un judecător de la Judecătoria Pătârlagele.
Tot UN MILION DE EURO a primit și Ion Irimia, fost angajat al Romsilva și apropiat al lui Beganu pentru a-l determina pe acesta și pe alți angajați ai Romsilva să urgenteze întocmirea unor acte sau să nu întocmească documente care țineau de obligațiile de serviciu pentru ca retrocedarea să se finalizeze cât mai repede.
La fel, judecătorul Neculae Toader care a dat sentința nu a plecat acasă cu mâinile goale ci a primit și el 250.000 de euro.
Ca să își justifice banii primiți Beganu a falsificat o adresă şi a determinat o persoană să falsifice o altă adresă, astfel încât Ceteraş să fie repus în termenul legal de a contesta hotărârile emise de comisiile locale în anul 2006, invocând faptul că moştenitorii nu au primit răspuns la contestaţiile formulate. Aceasta, în condiţiile în care, în perioada 2006 – 2011, procesul de revendicare a terenurilor în cauză nu a mai suferit alte modificări, rămânând la nivelul respingerii solicitărilor.
Ulterior, după pronunțarea sentinței judecătorești nici Comisia Județeană pentru aplicarea Legilor Fondului Funciar și nici Comisia Locală Gura Teghii nu au formulat recurs la decizia instanței deși erau îndreptățite să o facă.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.