Paul BEGANU
Fostul prefect de Buzău Paul Beganu, acuzat de luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual, instigare la fals intelectual şi instigare la dare de mită, a fost reţinut, miercuri noapte, de către procurorii DNA Ploieşti, în acelaşi dosar de corupţie fiind reţinute alte trei persoane.
Miercuri noapte, fostul prefect Paul Beganu a fost scos încătuşat din sediul DNA Ploieşti, unde a fost audiat de către procurori timp de mai multe ore, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Alături de fostul prefect, au fost reţinuţi şi duşi în arestul IPJ Prahova, din municipiul Câmpina, avocatul Mihail Cosmin Vasile, acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la dare de mită, Ion Irimia, angajat al Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva, acuzat de trafic de influenţă, şi omul de afaceri Gheorghe Ceteraş, acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă şi trei infracţiuni de dare de mită, acesta din urmă fiind reţinut cu puţin timp înaintea celorlalţi.
Avocatul lui Gheorghe Ceteraş, Cătălin Dancu, a declarat, miercuri seară, că în urma audierilor de la DNA Ploieşti clientul său a fost reţinut, el susţinând nevinovăţia lui Ceteraş şi afirmând că nu există probe care să indice faptul că acesta ar fi dat mită peste două milioane de euro, aşa cum susţin procurorii, şi că clientul său a intrat în mod legal în posesia celor peste 5.000 de hectare de pădure.
„Avem toate documentele ce atestă legalitatea procedurilor de retrocedare. Nu sunt plăţi cash faţă de nimeni, toate plăţile în cadrul tranzacţiilor au fost făcute prin bănci. Nu cred în ce se spune aici vis-a vis de modul în care s-a dat hotărârea judecătorească (n.r – de retrocedare) (…). Am cerut în mod clar să ni se arate probe în legătură cu milioanele de care se vorbeşte cu atâta nonşalanţă”, a afirmat Cătălin Dancu. Acesta a spus că nu ştie cine este denunţătorul din acest dosar şi că clientul său nu a dat niciun ban pentru a primi cele 5.000 de hectare de pădure. Întrebat câţi bani a plătit Ceteraş pentru drepturile litigioase asupra celor 5.000 de hectare de pădure, avocatul Dancu a răspuns că suma plătită a fost de 4,8 milioane de euro şi că există documente care atestă legalitatea acestei tranzacţii. Apărătorul lui Ceteraş a precizat că a depus o plângere împotriva ordonanţei de reţinere a clientului său, plângere despre care a spus că a fost înaintată prim-procurorului DNA Ploieşti.
Judecătorul Nicolae Toader a fost singurul lăsat să plece acasă deși procurorii au obținut acordul CSM pentru a cere arestarea sa.
„ DNA Ploieşti a solicitat şi a obţinut din partea CSM încuviinţarea privind propunerea de arestare preventivă pe numele judecătorului Neculae Toader. Procurorul de caz va decide, în cursul zilei de joi, dacă va formula o astfel de propunere pe numele magistratului de la Judecătoria Pătârlagele”, a precizat procurorul șef al DNA Ploiești, Nicolae Onea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.