Fostul preot de la Biserica Banu, Ilie Toader, care a decis să renunțe la preoție și a publicat cartea „Spovedania unui preot ateu” sub pseudonimul Ion Aion a decis să apară în fața camerelor de filmat să explice ce l-a determinat să renunțe la haina preoțească.
Într-un interviu acordat recorder.ro, Ilie Toader care este doctor în Teologie spune că Dumnezeu pe care l-a slujit atâția ani nu există.
De asemenea, Toader spune că dacă Biserica nu își va asuma dimensiunea ei socială, se va prăbuși.
Vezi aici întregul interviu acordat recorder.ro

12 COMENTARII

  1. Foarte mult curaj trebuie sa aiba sa iasa in fata si sa arate ‘cealalta perspectiva’ a bisericii. Toata ideea din filmul asta e urmatoarea, sa vezi ca exista posbilitatea (sa zicem ca sansele sunt mici) ca lucrurile sa fie totusi diferite de cum ‘am fost invatati’. Ramane ca anii urmatori sa dovedeasca daca e asa sau nu.

  2. Primul cosmonaut rus Iurie Gagarin,a declarat bucuros:,,Dumnezeu nu există,că…nu l -am văzut acolo,in cer!!!” Domnul Ilie Toader declară cu regret:,,Dumnezeu nu există….e posibil de trăit foarte bine şi mulțumit de sine şi fără Dumnezeu…”Dacă negăm existența undelor electromagnetice,nu inseamnă,că ele nu există.La fel e cu Dumnezeu.Dacă Ilie Toader a rămas dezamăgit de biserica ortodoxă ,e normal (ei îl cunosc pe Dumnezeu doar de departe,nemaivorbind de fapte)Dar nu e un motiv să fie supărat pe Dumnezeu!Chiar dacă pare a fi bună viața de ateu,nu e aşa!Consecințele vor bate la uşă!

  3. In sfârsit o persoana care gandeste ceea ce citeste si ceea ce vorbeste. Incã o sa treaca ani si ani pânã când populatia o sã gândeascã prin propriile valori si nu prin cuvinte „sfinte” spuse de cãtre oameni un straie lucitoare….. Biblia e plinã de contradictii si doar persoanele cu anumit nivel cultural pot sã discearnã. Nu numai nivel cultural, si personalitatea e importantã. Biserica niciodata a fost de partea …..nesupusilor!!!! Excelent reportaj !

  4. Biserica: o frina in calea dezvoltarii omenirii, de la aparitie pina in prezent.
    Scopul aparitiei ei: dominatia unor clase sociale de niste smecheri, cu argumente care nu pot fi verificate de nimeni, niciodata.

    • un om deceptionat, chiar ratat si dupa atatia ani de slujire; daca nu poti demonstra ca nu exista de ce te numesti ateu? Singur spui ca ai citit ca” Iisus n-a instituit Euharistia” desi sunt alte marturii interne si externe, dar faptul ca a existat si exista nu-i suficient?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.