Fostul primar al comunei Cernătești, Valerică Șercăianu, a dat în judecată Penitenciarul Focșani pentru condițiile de detenție. Șercăianu a fost condamnat la 3 ani de închisoare după ce pe 21 mai 2013 a accidentat mortal o adolescentă în timp ce își conducea mașina personală cu viteză, în stare de ebrietate și cu permisul suspendat.
Fostul primar a fost condamnat la 3 ani de detenție însă în luna ianuarie a fost eliberat pentru bună purtare după ce a ispășit 1 an și 2 luni din pedeapsă. Înainte de eliberare, Valerică Șercăianu a dat în judecată penitenciarul  pentru condițiile de detenție după ce a prins în celulă mai multe ploșnițe pe care le-a trimis în plic magistraților de la Judecătoria Focșani, drept dovadă.

”Am chemat în instanță Penitenciarul Focșani, din cauza condițiilor de cazare pe care le-am avut. M-am îmbolnăvit din cauza ploșnițelor. M-am ales cu multiple răni pe piele. Ca să dovedesc asta, am prins două ploșnițe, în patul în care dormeam, le-am omorât și le-am trimis în plic la instanță. Voi avea și colegi care vor depune mărturie în acest sens”, a precizat Șercăianu pentru Vrancea Media.

Pentru că a împărțit celula și cu alte insecte, Valerică Șercăianu solicită statului despăgubiri în valoare de 10.000 de lei. Primul termen în procesul intentat de Șercăianu a avut loc luni la Judecătoria Focșani.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.