Fostul spital Brătianu va fi transformat în Centru Cultural de Interes Regional, după ce aleşii judeţeni au aprobat în şedinţa de Consiliu Judeţean un proiect de hotărâre care schimbă destinaţia imobilului de pe bulevardul Nicolae Bălcescu. Proiectul a întrunit majoritatea voturilor, chiar dacă aleşii PNL au votat împotrivă, susţinând ca imobilul din proprietatea Consiliului Judeţean să îşi păstreze destinaţia medicală.
“Noi, consilierii liberali, am susţinut păstrarea destinaţiei medicale a acestui imobil şi deschiderea aici a unui centru de excelenţă în domeniul medical. Văd că nu s-a ţinut cont de propunerea noastră şi, ca urmare, nu vom vota acest proiect”, a declarat consilierul liberal Dorin Bădulescu.
În replică, președintele interimar al Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, a declarat că deşi şi-ar fi dorit să păstreze destinaţia medicală a imobilului de pe Bălcescu acest lucru ar împiedica în atragerea de fonduri europene pentru reabilitarea acestuia.
“Nu va ascund că deşi aş fi dorit să păstrăm destinaţia medicală a imobilului. M-am consultat însă cu foarte multă lume, inclusiv cu reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Regională, care mi-au arătat că singura cale de a putea atrage bani europeni pentru reabilitarea clădirii care arată cum ştim cu toţii este schimbarea destinaţiei cu una cultural turistică. În felul acesta vom putea atrage fondurile europene atât de necesare reabilitării, iar în caz contrar am fi nevoiţi să apelăm la resursele proprii, din buget, care ar fi insuficiente pentru o lucrare de o asemenea anvergură”, a declarat Petre Emanoil Neagu.
La final, chiar şi cu votul împotrivă al liberalilor și cu o abţinere din partea independentului Valentin Tănase, proiectul a fost adoptat în formă propusă de iniţiator.

2 COMENTARII

  1. […] Fostul spital Brătianu va fi transformat într-un Centru Turistic şi Cultural de Interes Regional după ce aleşii judeţeni au aprobat în şedinţa de Consiliu Judeţean un proiect de hotărâre care schimbă destinaţia imobilului de pe bulevardul Nicolae Bălcescu. Proiectul a întrunit majoritatea voturilor chiar dacă aleşii PNL au votat împotriva susţinând că imobilul din proprietatea COnsiliului Judeţean să îşi păstreze destinaţia medicală. “Noi consilierii liberali am susţinut păstrarea destinaţiei medicale a acestui imobil şi deschiderea aici a unui centru de excelenţă în domenil medical. Văd că nu s-a ţinut cont de propunerea noastră şi că urmare nu vom vota acest proiect”, …mai multe stiri […]

  2. […] Fostul spital Brătianu va fi transformat într-un Centru Turistic şi Cultural de Interes Regional după ce aleşii judeţeni au aprobat în şedinţa de Consiliu Judeţean un proiect de hotărâre care schimbă destinaţia imobilului de pe bulevardul Nicolae Bălcescu. Proiectul a întrunit majoritatea voturilor chiar dacă aleşii PNL au votat împotriva susţinând că imobilul din proprietatea COnsiliului Judeţean să îşi păstreze destinaţia medicală. “Noi consilierii liberali am susţinut păstrarea destinaţiei medicale a acestui imobil şi deschiderea aici a unui centru de excelenţă în domenil medical. Văd că nu s-a ţinut cont de propunerea noastră şi că urmare nu vom vota acest proiect”, Sursă știre […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.