Cristi BIGIU
Un consilier independent, pus în 2012 pe listele USL chiar de Cristi Bîgiu, a cerut joi demiterea acestuia din funcția de președinte al Consiliului Județean, funcție din care în prezent este suspendat. Cererea a venit din partea consilierului Valentin Tănase, care a solicitat în plenul miniparlamentului județean demiterea lui Bîgiu, care în opinia alesului ar fi trebuit să-și dea până acum demisia de onoare.
Tănase a menționat că demiterea lui Bîgiu ar trebui să fie operată întrucât lipsa președintelui ales poate afecta activitatea Consiliului, fapt contrazis însă imediat de actualul șef al instituției, Petre Emanoil Neagu.
”Nu sunt jurist, nu comentez, e o anchetă în desfășurare și nu vreau să fac mai multe comentarii. Am luat act de propunerea dvs”, a replicat Petre Emanoil Neagu, care nu a menționat însă dacă propunerea alesului independent va face în viitoru subiectul unui proiect de hotărâre.
O altă poziție în fața propunerii lui Tănase a venit din partea consilierului județean PSD Ștefan David, care a menționat că Bîgiu a fost ales prin vot uninominal astfel că nu poate fi demis de votul consilierilor județeni. În replică, Valentin Tănase a spus că legea s-a schimbat și că președintele CJ poate fi demis de Consiliu, hotărârea putându-se iniția de către o treime din consilieri iar pentru demitere ar fi nevoie de votul a doua treimi din aleși.

1 COMENTARIU

  1. […] Un consilier independent, pus în 2012 pe listele USL chiar de Cristi Bîgiu, a cerut joi demiterea acestuia din funcția de președinte al Consiliului Județean, funcție din care în prezent este suspendat. Cererea a venit din partea consilierului Valentin Tănase, care a solicitat în plenul miniparlamentului județean demiterea lui Bîgiu, care în opinia alesului ar fi trebuit să-și dea până acum demisia de onoare. Tănase a menționat că demiterea lui Bîgiu ar trebui să fie operată întrucât lipsa președintelui ales poate afecta activitatea Consiliului, fapt contrazis însă imediat de actualul șef al instituției, Petre Emanoil Neagu. ”Nu sunt jurist, nu Sursă știre […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.