Activitate normală, marți, la Primăria municipiului Buzău și la Consiliul Județean. Funcționarii celor două instituții își văd liniștiți de programul de lucru și nu au intrat în grevă generală nefiind afiliați la Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie.

Singura administrație din județ unde funcționarii sunt, marți, în grevă generală este la Săhăteni. Aici din 26 de angajați ai Primăriei 12 sunt funcționari publici și se află în grevă până la sfârșitul zilei. Chiar și așa, funcționarii au venit la locul de muncă și au decis să lucreze cu persoanele care au nevoie urgentă de anumite acte și au bătut drumul până la Săhăteni

„Cei 12 funcționari de la Primăria Săhăteni sunt la serviciu și sunt în grevă generală. De comun acord am stabilit să răspundem solicitărilor venite din partea persoanelor care nu sunt din localitate și care azi au venit după vre-un document sau vreo adeverință pentru că nu putem pune oamenii e drumuri. Cei care sunt din localitate au înțeles că este grevă generală și solicitările lor vor fi rezolvate în zilele următoare”, a declarat primarul comunei Valeriu Vișoiu.

Mii de funcţionarii publici din întreaga țară sunt marți în grevă și ameninţă cu grevă generală pe termen nelimitat începând cu data de 19 iulie, dacă guvernanţii nu le vor lua în seamă revendicările.  Ei cer acordarea normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, acordarea voucherelor de vacanţă, majorarea cu 25 la sută a salariilor de bază ale funcţionarilor publici şi ale personalului contractual din administraţia publică locală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.