Directia Economica Buzau-3
Nu vor fi operate rețineri, cel puțin deocamdată, în urma perchezițiilor care au avut loc joi la Direcția Economică a Primăriei Buzău. Precizarea a fost făcută de prim procurorul DIICOT Buzău, Nicolae Petroșel, care a precizat totodată că cel puțin 10 funcționari publici sunt bănuiți de infracțiuni grave la locul de muncă, în detrimentul bugetului local.
”La nivelul DIICOT-BT Buzău se efectuează cercetări penale care vizează activitatea mai multor funcționari din Direcția Economică, serviciile și birourile subordonate cu atribuții in materie de gestionare în sistemul informatizat si letric al amenzilor, impozitelor, taxelor datorate bugetului local. Există suspiciunea că s-au introdus date false in sistemul informatic din cadrul primăriei prin efectuarea de mențiuni privind clasarea unor amenzi care nu au fost achitate pe diferite considerente, de pildă că au fost plătite la alte primării, ceea ce e fals, că au fost anulate prin hotărâri judecătorești, ceea ce nu e real, alte amenzi ar fi fost transferate către alte localități, însă nu există nici o dovadă și suport real . Totodată, anumite debite ale unor agenți economici există suspiciunea că au fost mult diminuate prin inserarea unor date nereale privind caracterul lor și cuantumul iar tot legat de aceste debite funcționarii cu atribuții în materie nu au exercitat urmărirea și executarea silită a debitelor pe care le au unii agenți economici din Buzău” a declarat procurorul șef al DIICOT, Nicolae Petroșel.
Sursa citată a adăugat că de la Primăria Buzău au fost ridicate mai multe documente și înscrisuri care vor fi analizate, urmând a se trage concluziile la finalul cercetărilor. Până atunci, Petroșel a precizat că nu se știe valoarea prejudiciului și nici nu vor fi operate rețineri, angajații de la Direcția Economică urmând a merge la serviciu ca înainte de descinderi.
”Este vorba despre mai mulți funcționari, minim 10, dar există posibilitatea extinderii cercetărilor si la alte persoane, trebuie să examinăm conținutul documentelor ridicate, vom începe apoi procedurile. După ce vom centraliza datele vom lua desigur măsurile ce se impun”, a mai declarat Petroșel.

2 COMENTARII

  1. […] Nu vor fi operate rețineri, cel puțin deocamdată, în urma perchezițiilor care au avut loc joi la Direcția Economică a Primăriei Buzău. Precizarea a fost făcută de prim procurorul DIICOT Buzău, Nicolae Petroșel, care a precizat totodată că cel puțin 10 funcționari publici sunt bănuiți de infracțiuni grave la locul de muncă, în detrimentul bugetului local. ”La nivelul DIICOT-BT Buzău se efectuează cercetări penale care vizează activitatea mai multor funcționari din Direcția Economică, serviciile și birourile subordonate cu atribuții in materie de gestionare în sistemul informatizat si letric al amenzilor, impozitelor, taxelor datorate bugetului local. Există suspiciunea că s-au Sursă știre […]

  2. […] Nu vor fi operate rețineri, cel puțin deocamdată, în urma perchezițiilor care au avut loc joi la Direcția Economică a Primăriei Buzău. Precizarea a fost făcută de prim procurorul DIICOT Buzău, Nicolae Petroșel, care a precizat totodată că cel puțin 10 funcționari publici sunt bănuiți de infracțiuni grave la locul de muncă, în detrimentul bugetului local. ”La nivelul DIICOT-BT Buzău se efectuează cercetări penale care vizează activitatea mai multor funcționari din Direcția Economică, serviciile și birourile subordonate cu atribuții in materie de gestionare în sistemul informatizat si letric al amenzilor, impozitelor, taxelor datorate bugetului local. Există suspiciunea că s-au …mai multe stiri […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.