Funcționarii din Primăria Buzău și din Consiliul Județean nu au intrat marți în grevă, asemenea colegilor lor din țară. Funcționarii au decis să nu adere la forma de protest organizată în țară, probabil de teama unor repercusiuni. Astfel, activitatea în cele două instituții a decurs normal, fără întreruperi ori alte neajunsuri.

Aproximativ 30.000 de angajaţi din primării şi consilii judeţene din țară, membri ai Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), au intrat în grevă pentru o oră, marţi, de la ora 8.00, timp în care nu a fost activitate în aceste instituţii, dar nici la ghişeele serviciilor publice, cu excepţia cazurilor de urgenţă. Sindicaliştii susţin că personalul din administraţia publică locală „a fost vădit discriminat” în raport cu angajaţii din administraţia centrală, care au beneficiat de creşteri salariale de până la 70 la sută.

Sindicaliştii precizează că majoritatea angajaţilor din primării şi consilii judeţene au venituri salariale brute apropiate ca valoare sau chiar egale cu salariul minim brut pe economie (1.250 lei de la 1 mai 2016).

Revedicările FNSA sunt: acordarea normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală – acolo unde resursele bugetare permit acest lucru, acordarea voucherelor de vacanţă, majorarea cu 25 la sută a salariilor de bază ale funcţionarilor publici şi ale personalului contractual din administraţia publică locală, precum şi eliminarea în totalitate a Articolului 3 (1)(4) din OUG nr. 20/2016, care restrânge aplicarea ordonanţei la personalul din educaţie şi din sănătate.

Angajaţii membri ai FNSA anunţă grevă generală de o zi în 12 iulie şi grevă generală pe termen nelimitat încâpând cu 19 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.