Fundația „Alexandru Marghiloman”, lansată oficial de nepoata fostului premier la Vila Albatros

0

Joi seară, Vila Albatros de pe domeniul Marghiloman a fost gazda lansării oficiale a Asociației „Alexandru Marghiloman”, fundație constituită la inițiativa nepoatei fostului premier Irina Vlăduca Marghiloman.

La ceremonia de lansare au participat pe lângă primarul Constantin Toma, subprefectul Lucian Foca și comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica” generalul Gheorghiță Vlad, scriitori, artiști plastici, avocați, doctori, cercetători și alți oameni care cred in misiunea pe care noua fundație și-a propus-o.

Astfel, conform fondatoarei, asociația va avea trei scopuri principale respectiv sprijinirea copiilor aflați în situații de risc, susținerea studenților care urmează cursurile facultății de drept și dezvoltarea creșterii cailor de rasă.
„Aveam de gând să facem demult această fundație dar probabil acum a venit momentul. Avem trei direcții în primul rând sprijinirea copiilor aflați în situații de risc, susținerea studenților care urmează cursurile facultății de drept și dezvoltarea și creșterea cailor de rasă în România. Vom acorda sprijin moral, psihologic social și material pentru toți copiii cu probleme dorind să facem aici la Buzău un centru de recuperare pentru copii care după un lung tratament se întorc bolnavi psihic. Avem Nevoie de mult sprijin, de multe donații și mă voi ocupa personal de acest capitol care este foarte important. Ne vom ocupa de asemenea de profesia de avocați, vom acorda burse, vom organiza sesiuni pentru studenți și vom face un protocol pentru baroul din Buzău. Ultima emblemă a noastră este nobilul Pur Sânge. Dorim să sprijinim creșterea acestor cai în țara noastră și să aducem această nobilă rasă acolo unde era cândva” a spus Irina Vlăduca Marghiloman care a anunțat că va reveni în România pentru o lungă perioadă de timp pentru a se ocupa de fundația nou înființată.

„Lansarea acestei fundații va contribui, cu siguranță, la prestigiul Buzăului și ne va ajuta să mai punem o treaptă la ceea ce dorim să facem din acest oraș. Vom, reface acest loc, această grădină și să încercăm să dăm valoarea care a fost făcută de Alexandru Marghiloman. În același timp suntem în proiectare cu grajdurile, cu casa de oaspeți, de anul viitor se va începe finanțarea și sper să aducem 5-6 cai Pur Sânge aici pentru bucuria copiilor. Sper că astfel domeniul Marghiloman va deveni unul dintre cele mai atractive locuri din România și împreună să facem treabă bună”, a spus primarul Constantin Toma

Au mai vorbit despre Alexandru Marghiloman, profesorul Valeriu Nicolescu autor al volumului „Buzău – Râmnicu Sărat: oameni de ieri, oameni de azi”, Nicolae Peneș autorul volumelor „Alexandru Marghiloman-Lordul Valah” și desemnat, joi seară președinte de onoare al fundației în timp ce avocata Roxana Constantinescu a punctat în final despre importanța obiectivelor pe care noua fundație și le propune.
Seara s-a încheiat cu un recital susținut de Dora Gaitanovici urmat de un dineu la care au luat parte toți invitații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.