Aldeni-20

Fundația A.I Cuza care deține așezământul de la Aldeni unde Centrul de Resurse Juridice a descoperit că beneficiarii trăiesc în condiții inumane se află de 2 ani în proces cu Primăria Cernătești, din cauza neplății taxelor și impozitelor la bugetul local, datoriile depășind 200 000 de lei.

Primarul comunei Cernătești, pe raza căreia se află căminul de la Aldeni, a declarat că a acționat în justiție fundația care deține așezământul, după ce proprietarul nu a plătit taxele și impozitele locale, niciodată de când această unitate funcționează pe raza comunei. Potrivit primarului, Petrică Mârzea, datoriile pe care fundația A. I Cuza le are către administrația comunei Cernătești se ridică la peste 200 de mii de lei.
”Fundația A.I Cuza care deține așezământul de la Aldeni se află din anul 2012 în proces cu Primăria Cernătești. Administrația locală a acționat în justiție fundația care nu a plătit niciodată impozit pe clădiri și terenuri, datoriile ridicându-se la peste 2 miliarde de lei vechi. Fundația a contestat suma calculată de Primăria Cernătești si a făcut o contraexpertiză contabilă în urma căreia a reieșit o datorie de 1,8 miliarde de lei vechi, sumă pe care a contestat-o în justiție iar din luna decembrie 2012 procesul se judecă. La ultimul termen ce a avut loc pe data de 2 aprilie 2014 s-a dictat o amânare până pe 21 mai pentru rezolvarea pe cale amiabilă a acțiunii cu privire la penalități”, a declarat primarul comunei Cernătești, Petrică Mârzea.
Alesul local a adăugat că fundația care deține azilul de la Aldeni nu deține nici o autorizație de construire a clădirilor în care locuiesc cei circa 90 de beneficiari.
”Această fundație a construit fără nici un fel de autorizație vreo 5 corpuri de clădire si de mai mulți ani spune că va intra în legalitate, că ar avea un proiectant care ar lucra la întocmirea documentelor”, a adăugat primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.