Militarii din Garnizoana Buzău la solicitarea Prefecturii Buzău au sărbătorit, duminică, în Piaţa Daciei 10 ani de la aderarea României la Alianţa Nord-Atlantică.
După un moment de reculegere în memoria celor 26 de eroi militari români care și-au dat viața în teatrele de operații, au urmat alocuţiunile prefectului judeţului Buzău, Maria Buleandră şi a comandantului Garnizoanei Buzău, general de brigadă dr. Lucian Foca care a trecut în revistă obiectivele şi principalele activităţi desfăşurate de Comandamentul 2 Operaţional Întrunit devenit astăzi Divizia 2 Infanterie „Getica”, comandament care a exercitat comanda şi controlul operaţional asupra tuturor contingentelor naţionale participante la operaţii în sprijinul păcii în structuri multinaţionale
Ulterior, generalul de brigadă dr. Lucian Foca, a înmânat diplome, militarilor care s-au remarcat în misiunile avute în teatrele de operaţii iar un pluton de militari din cadrul unei unităţi subordonate Diviziei 2 Infanterie „Getica” a oferit o demonstraţie de mânuire a armamentului în aplauzele asistenţei prezentă la eveniment. Ceremonia s-a încheiat cu defilarea militarilor pe acordurile fanfarei militare.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.