GALERIE FOTO: Ziua Imnului – o oră de chin în arșița soarelui. Zeci de copii cu căciuli de blană ori îmbrobodiți cu năframe, mobilizați la sărbătoare, ca pe vremea lui Ceaușescu

0


Autoritățile locale, în formulă redusă, au marcat, astăzi, în Piața Daciei, Ziua Imnului. Sub un soare arzător sub care cu greu puteai ține ochii deschiși, în centrul orașului au fost convocați dinaintea orei 10.00 militari, veterani de război dar și câțiva zeci de copii aduși de la Mihăilești, Lopătari și Buzău, de persoane care ani la rând s-au ocupat de ode închinate poporului iubit, pentru a ”da bine” la o așa-zisă sărbătoare care nu prea interesează pe nimeni. Nici măcar autoritățile locale nu s-au sinchisit să participe la cea de-a 13-a ediție a Zilei Imnului Național. Prinși cu alte treburi sau plecați pur și simplu în concediu, atât politicienii cât și cei din administrația locală, au absentat motivat sau nu de la evenimentul din această dimineață. Singurii care s-au plictisit ascultând scenete din vremuri demult apuse în bătaia soarelui au fost prefectul Paul Beganu, vicepreședintele Consiliului Județean Emilian Drăgoi, la manifestare participând și senatorul PNL, Cristi Bîgiu, consilierul municipal Mariana Giugula, comandanții polițiștilor, jandarmilor și pompierilor buzoieni, șeful de la Cultură, Constantin Cățoi și câțiva comandanți ai unităților militare buzoiene.
Manifestarea a debutat cu un serviciu religios urmat de o luare de cuvânt mult prea cuprinzătoare despre însemnătatea versurilor scrise de Andrei Mureșanu și culminând cu un moment artistic desprins parcă din ”Cântarea României”, sub bagheta longevivului profesor Mihai Constantin care a mobilizat în Piața Daciei două ansambluri folclorice din Mihăilești și Lopătari cu căciuli de blană și năframe la peste 30 de grade Celsius.
Manifestarea s-a încheiat cu o defilare a militarilor participanți la eveniment și, astfel, a mai fost bifată în calendar una din sărbătorile lunare ce trebuie marcate conform legii.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.