Persoanele fără adăpost vor avea, în sfârșit, un adăpost deasupra capului din această iarnă. Primăria a finalizat lucrările la căminul de zi și de noapte pentru persoanele fără adăpost din strada Speranței, recepţia lucrărilor fiind deja făcută, urmând ca în lunile următoare să se inființeze serviciul care se va ocupa de asistența persoanelor rămase pe drumuri.
”Căminul de zi și de noapte pentru persoanele fără adăpost a fost recepționat. În luna august vom înființa instituția prin hotărâre de Consiliu Local, în septembrie vom face angajările și, cel mai probabil odată cu venirea sezonului rece, la 1 octombrie, centrul va deveni funcțional”, a declarat primarul Constantin Boșcodeală.
Construcția căminului destinat persoanelor fără adăpost a fost demarată în urmă cu câtiva ani însă finalizarea lui a fost amânată în nenumărate rânduri din cauza lipsei banilor. Până acum, persoanele care își petreceau viața în locuințe improvizate, prin scări de bloc sau chiar sub cerul liber iarna aveau de suferit din pricina temperaturilor extrem de scăzute care le puneau viața în pericol. Anii trecuți, o parte dintre ei au petrecut o bună parte din sezonul rece internați în Spitalul Județean Buzău, generând cheltuieli care nu au fost nici până acum acoperite.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.