Peste 100 de conducători auto au fost depistați, miercuri, de polițiști rutieriștică au încălcat regulile de circulație. Dintre aceștia 40 au depășit viteza regulamentară iar jumătate s-au alescu permisele de conducere suspendate și cu amenzi usturătoare.
Cea mai mare viteză înregistrată de radarele polițiștilor buzoieni a fost de 198 Km/h iar performanța aparțineu nui bărbat de 30 de ani din Galați surprins în timp ce circula pe DN2 E85 în afara localităţii Grebănu
Toți conducătorii auto depistaţi că au depăşit cu mai mult de 50 km/h viteza legală au fost sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei și le-au fost reținute permisele de conducere, pentru 90 de zile.
Poliția Română reamintește că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!
Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă admisă pe drumurile naţionale europene este de 100 km/h. De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.
Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 şi 2.900 de lei).
De asemenea, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.