Iarnă cu zăpadă şi ger vom avea, cel mai probabil, din luna februarie. Cel puţin aşa prognozează specialiştii de la ANM care au realizat prognoza pentru perioada următoare.
Astfel, specialiştii spun că în ianuarie, cel puţin în prima perioadă a lunii, va fi mai cald decât normalul, iar iarna va veni din februarie.
„Prima decadă a acestei luni aduce un regim de temperaturi plăcut, ore cu soare, dar să fim atenţi dimineaţa şi noaptea la ceaţă pentru că aduce vizibilitate scăzută. Sunt avertizări de ceaţă, vizibilitate sub 200 m. Să fim atenţi în trafic dimineaţa. O săptămână bună din punct de vedere termic şi al cantităţii de precipitaţii. Zăpada măsoară 125 cm la Bâlea, 98 la Vârful Omu, 89 la Călimani”, a declarat, la România TV, Elena Mateescu, director ANM.
Luna februarie este caracterizată ca fiind „una autentică de iarnă”.
„Sunt schimbări, normale din punct de vedere termic. Păstrează tendinţa în precipitaţii. Cantităţi peste norme şi cantităţi apropiate de norme în Dobrogea, Moldova. Luna februarie este una autentică de iarnă ”, a mai precizat directorul ANM.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.