La Buzău se distribuie, în aceste zile, ajutoarele alimentare din cadrul programului european de ajutor pentru cele mai defavorizate persoane al Uniunii Europene. Alimentele au fost distrubuite în județ iar de câteva zile distribuția a început și în municipiul Buzău. Ca în fiecare an, buzoienii prinși în programul PEAD trebuie să meargă să-și ridice alimentele la depozitul de alimente situat pe Aleea Sporturilor. Astăzi, aproape 50 de persoane așteptau la coadă pentru a-și primi alimentele, distribuția decurgând fără probleme. Anii trecuți, buzoienii se înghesuiau pentru a lua primii alimentele primite gratuit din partea Uniunii Europene și din această cauză aveau loc și incindente. Acum, autoritățile s-au învățat minte și în zonă este prezent un echipaj al Poliției Locale, gata să intervină dacă situația o va impune.
Anul acesta, vor beneficia de ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană peste 71 de mii de buzoieni din întreg județul. Și pentru că situația a impus-o și numărul alimentelor oferite de Uniunea Europeană a fost suplimentat. Dacă anii trecuți o persoană primea doar 6 alimente, din acest an numărul produselor aproape că s-a dublat, nu însă și spațiile de depozitare care au rămas aceleași, astfel ca ajutoarele se vor da în mai multe tranșe. În acest an, pachetele trebuie să conțină zahăr, făină, mălai, orez, ulei, paste făinoase, biscuiţi, fasole boabe, mazăre la cutie, roşii în bulion şi suc de tomate însă la această oră, în oraș. se distribuie doar șase dintre alimentele destinate nevoiașilor.
„Zilele acestea se distribuie către populație doar făina, orezul, fasolea boabe, bulionul, biscuiții și pastele făinoase, urmând ca pentru restul alimentelor care nu au ajuns să fie anunțați beneficiarii atunci când le vor putea ridica”, a declarat Adrian Cristea, referent în cadrul Consiliului Județean Buzău.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.