Emoții mari, duminică dimineață, în Sala Mare a Consiliului Județean Buzău unde copiii din sistemul de protecție socială au pus în scenă un spectacol la finalul căruia președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu, a oferit diplome și trofee tinerilor care au crescut în orfelinate și care, în pofida condițiilor în care au trăit, au reușit să apuce pe un drum bun în viață.
Este vorba despre peste 20 de tineri care, deși lipsiți de dragostea părintească și întâmpinând greutăți pe care majoritatea copiilor cu familie nu le simt, au ajuns studenți, doctoranzi, cercetători, actori sau întreprinzători de succes.
Cei 20 de tineri au povestit cum prin multă muncă și ambiție au reușit să se realizeze în viață și le-au oferit sfaturi utile copiilor aflați încă în centrele de plasament din subordinea DSACPC cărora le-au predat la final ștafeta.
”Este o zi plină de emoții, când ștafeta este predată între generații. Și nu este predată oricum, ci de oameni care au reușit în viață, care au muncit foarte mult și care acum culeg roadele. Știu că în spatele reușitelor se află ani mulți de muncă, dar voi sunteți dovada că eforturile și ambiția sunt răsplătite așa cum trebuie”, a declarat Cristi Bîgiu la evenimentul organizat de DGASPC, intitulat ”Gala Generațiilor”.
Tinerii care au predat ștafeta poartă și o mare responsabilitate, aceea de a continua să muncească și să fie un exemplu pentru cei mici, întocmai ca niște frați mai mari, a mai spus Cristi Bîgiu.
După predarea ștafetei, tinerii aflați în sistemul de protecție socială au ieșit în fața Consiliului Județean Buzău, unde, ajutați de președintele Cristi Bîgiu au împodobit un brad și au primit pungi cu cadouri de crăciun di partea acestuia.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.