GALERIE FOTO: De Bobotează, 3 tineri s-au aruncat după cruce în apa înghețată a râului Buzău

0
393


Aproape 1000 de persoane au participat, miercuri, la procesiunea de Bobotează oficiată de preoți pe malul râului Buzău, mai puține decât de obicei, deși temperaturile de afară nu au fost foarte scăzute. Cu toate acestea, doar 100 de enoriași au plecat la orele prânzului în frunte cu 7 preoți din fața Catedralei Sfântul Sava până pe malul râului Buzău, alte câteva sute de buzoieni alăturându-se convoiului pe drum iar alții venind cu mașinile direct pe malul râului.
9 preoți au început slujba de sfințire a Aghiazmei Mari pe malul râului Buzău în timp ce afară ploua iar noutatea în acest an a fost aceea că organizatorii au adus 3.500 de litri de apă strânsă în 7 vase renunțând la cisterna militară în care a fost adusă apa până în acest an. La procesiune au fost prezenți prefectul și subprefectul județului Buzău, președintele și secretarul Consiliului Județean, viceprimarul Fănică Bârlă și comandanții ISU și Inspectoratului Județean de Jandarmi.
La fel ca în fiecare an, preotul Alexandru Tudose a aruncat în apa învolburată a Buzăului crucea din lemn după care s-au aruncat 3 tineri, ea fiind recuperată în final un tânăr de 27 de ani care a mai prins crucea și în urmă cu 7 ani.
„Nu este prima dată când sar după cruce însă în acest an cred că este cea mai caldă Bobotează. Este a șasea oară când sar după cruce și am mai prins-o odată acum 7 ani. Sper să am noroc și sănătate în anul care vine”, a declarat Marian Dragomir, tânărul care a scos crucea aruncat de preot în râul Buzău.
După scoaterea crucii din apă cei aproximativ 1000 de buzoieni au venit să își umple sticlele cu Aghiazmă dar și să fie binecuvântați de preoții prezenți la procesiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.