GALERIE FOTO: A început demolarea vechii maternități

0

Consiliul Județean a început demolarea vechii maternități de pe Bulevardul Gării. Muncitorii de la societatea care și-a adjudecat contractul de lucrări au început treaba de o săptămână și au pus deja la pământ cea mai mare parte a fostei secții Obstetrică Ginecologie 1 și parțial blocul operator.

Concomitent cu demolarea părții din spate a fostei maternități se lucrează la scoaterea tâmplăriei termopan și a geamurilor din fostele secții de Neonatologie și Obstetrică Ginecologie 2.

„Au început lucrările de demolare a vechii maternități, după demolare urmând a se aduce terenul la un nivel, ulterior urmând să aibă loc o igienizare dat fiind că pe acel amplasament a funcționat o unitate sanitară și așa cere legea”, a declarat președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu.

Conform președintelui CJ  pentru a ști ce urmează să se construiască pe locul rămas liber după demolarea completă a vechii maternități se va organiza o dezbatere publică pentru a vedea ce își doresc buzoienii. De la inaugurarea noii maternități de pe strada Victoriei au existat tot felul de propuneri pentru destinația terenului în suprafață de aproximativ un hectar. S-a vorbit atât despre construirea unui parc cât și despre posibilitatea construirii unui nou bazin de înot dat fiind că în județul Buzău nu există un astfel de obiectiv funcțional.

„Într-o perioadă destul de scurtă va trebui să ne hotărâm ce vom face acolo. Este posibil ca o suprafață de teren să o cedăm Ministerului Justiției pentru construirea unei noi Judecătorii, am văzut că populația își dorește și un bazin olimpic. Vor fi dezbateri publice și în funcție de rezultatul acestora  și de fondurile pe care Consiliul Județean la va avea la dispoziție vom hotărî ceea ce se va construi acolo. În nici un caz nu va rămâne un teren viran”, a mai spus Neagu.

Lucrările de demolare sunt executate de o societate din județul Ilfov iar durata preconizată a lucrărilor este, conform autorizației, de 12 luni. Pentru demolarea vechii maternități Consiliul Județean va plăti aproximativ 100.000 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.