Trei tone de alimente și o tonă și jumătate de apă din partea Poliției Locale a sectorului 1 București au ajuns astăzi la persoanele sinistrate din comuna Topliceni. Convoiul format din patru microbuze a ajuns în Topliceni la primele ore ale dimineții iar polițiștii locali din Capitală au mers să împartă ajutoarele alimentare din poartă în poartă în satele Ceairu și Gura Făget. Ei au fost îndrumați de primarul comunei Viorel Panțuru și de deputatul Titi Holban către familiile nevoiașe care au într-adevăr nevoie de sprijin. Accesul în cele două sate din comuna Topliceni se face extrem de anevoios din pricina drumului acoperit de zăpada care nu a fost dată la o parte decât cu ajutorul lopeților. Chiar dacă au fost plăcut surprinși că cineva s-a gândit și la cei blocați în curți de mai bine de două săptămâni, localnicii din satul Ceairu sunt convinși că există oameni mult mai amărâți care ar trebui ajutați.
„Vă zic din toată inima că probabil sunt oameni care sunt mult mai amărâți decât mine. Sunt unii mai bătrâni și neajutorați . Eu am 65 de ani și am omul bolnav dar probabil că mai greu o duc alții de la deal și poate noi nu meritam să ne dați” a declarat Maria Dumitru, o localnică din satul Ceairu.
Zăpada căzută în ultimele săptămâni a blocat ulițele din sat și i-a îngrozit deopotrivă atât pe tineri cât și pe bătrânii satului.
„Eu unul am 90 de ani și nu am mai vazut zăpadă așa mare nici în 54. Nu era ca acum. Eu unul nu am mai ieșit din curte de doua săptămâni pentru că nu s-a putut iar drumul, așa cum arată acum, a fost făcut la lopată în ultimele două zile”, a declarat Iordache Tronaru cel mai bătrân bărbat din sat.
Și chiar dacă ulițele din comună au fost deszăpezite la lopată de sătenii mai în putere accesul pe drumul acoperit de zăpadă se face în continuare cu dificultate cu atât mai mult cu cât marea majoritate a locuitorilor sunt persoane vârstnice. Pentru ei au ajuns astăzi în zonă, cu alimente, reprezentanții Poliției Locale a Sectorului 1 care au aflat de la televizor de necazurile cu care se confruntă.
„Am adus alimente, făină, mălai, conserve, apă dar și lapte praf. În total circa 3 tone de alimente și o tonă jumătate de apă. Am fost impresionați de ce am văzut la televizor, zilele trecute, când acel domn cu parapanta încerca să arunce ajutoare oamenilor sărmani și am zic că ar fi cazul să ajutăm și noi. Am luat alimentele din banii strânși de la colegi și ne-am hotărât să venim să dăm alimentele personal. Pot să zic că am ajuns bine pentru că autospecialele noastre sunt cu tracțiune integrală dar cu o mașină mică nu am fi putut urca”, a declarat Ovidiu Iordan de la Poliția Locală Sector 1 București.
După ce au împărțit ajutoare timp de trei ore din casă în casă, polițiștii bucureșteni au lăsat restul pachetelor la Primăria din Topliceni care urmează să le distribuie și în alte zone unde drumul nu a fost înca deblocat.
Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.