GALERIE FOTO: Ambasadorul SUA, Hans Klemm, condus de președintele CJ, Petre Emanoil Neagu, în inima comunității de romi de la Cândești

0


Ambasadorul Statelor Unite la București, Hans Klemm, împreună cu președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, cu primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, cu primarul comunei Vernești, Daniel Năstase, cu reprezentantul Guvernului în teritoriu, prefect Aurelia Mitrea, și cu voluntari ai asociației Ovidiu Ro au vizitat, miercuri, comunitatea de romi din satul Cândești, județul Buzău și i-a îndemnat pe aceștia să își trimită copii la grădiniță.
Hans Klemm a fost întâmpinat la Cândești de Leslie Hawke, co-fondatoare a asociației Ovidiu RO, de oficialități județene și de primarul comunei Vernești, Daniel Năstase care i-a dus pe oaspeți în inima comunității de romi din Cândești unde locuiesc unele din cele mai sărace familii în condiții greu de închipuit.
Oaspeții în frunte cu ambasadorul Hans Klemm și cu co-fondatoarea asociației Ovidiu Ro, Leslie Hawke au vizitat mai multe locuințe ale romilor din Cândești până când au ajuns la un moment dat în curtea unui bărbat care a mărturisit că așteaptă să i se nască cel de-al 11-lea copil. Aflând că din cei zece copii pe care îi are doar cel mai mare este elev în clasa a II-a ambasadorul SUA la București și voluntarele asociației Ovidiu Ro l-au îndemnat pe bărbat să își înscrie copii la grădiniță. Bărbatul s-a conformat, și-a îmbrăcat cei trei copii pe care îi avea acasă și a pornit cu ei către Grădiniță pentru a-i înscrie la cursuri.
„Am venit aici azi la invitația Ovidiu Ro, organizația nonguvernamentala care ajută copii din comunitatea roma sau alte comunități dezavantajate sa aibă acces la școală sau grădiniță așa cum este și cazul de față. Ovidiu RO a încercat să facă înainte ceea ce face acum Guvernul României dezvoltând un program cu cupoane pentru ca lumea sa fie încurajată sa își trimită copiii la grădiniță. Am vizitat aceasta comunitatea săraca din Cândești să vad cum funcționează lucrurile. Desigur comunitatea de aici este destul de bine integrată însă chiar și așa am găsit familii care nu și-au trimis încă copii la grădiniță chiar dacă acum Guvernul sprijină pe toți cei proveniți din familii sărace. Mi-au fost alături primarul, prefectul. președintele Consiliului Județean și am ajuns la o casa unde un bărbat avea trei copii mici care nu îi adusese niciodată la grădiniță și care când i-am spus sa vină și-a îmbrăcat copii și a plecat spre grădiniță. Cred ca totuși oamenii au nevoie sa fie un pic împinși de la spate iar Ovidiu Ro tocmai asta face”, a declarat ambasadorul SUA , Hans Klemm.
La rândul său, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a explicat că instituția pe care o conduce a fost printre primele din țară care s-au alăturat proiectului demarat de asociația Ovidiu Ro pentru stimularea copiilor proveniți din familii cu probleme să urmeze cursurile grădiniței din Cândești alocând la vreme respectivă suma de 70 de lei lunar pentru fiecare copil provenit din familii cu probleme.
„Este un proiect de o importanță vitală și le mulțumim celor de la Ovidiu RO că au ales acest județ iar CJ Buzău a fost printre primii parteneri ai fundației și am alocat câte 70 de lei pentru copii cu probleme. Din momentul în care s-a instituționalizat Guvernul a dat acel cupon în valoare de 50 de lei. Noi sperăm ca prin eforturile care le facem atât noi cât și asociațiile nonguvernamentale să facem ceva și pentru aceste categorii de populație pentru că și ele trebuie educate. La rândul nostru noi trebuie să dăm înapoi ceva societății și primii care trebuie să beneficieze de pe urma noastră sunt aceste persoane în nevoie ”, a declarat președintele Consiliului Județean.
Ambasador SUA vizita Candesti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.