GALERIE FOTO: Aproape 2000 de buzoieni au luat parte la manifestările prilejuite de Ziua Naționala a României

0
404

Aproape 2000 de persoane au asistat, vineri, la manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Naționale a României desfășurate în fața Prefecturii. Buzoienii adunați în număr mare pe cel mai cunoscut bulevard din oraș au primit din partea organizatorilor stegulețe și cocarde tricolore iar manifestările au debutat la ora 10 cu o slujbă religioasă. Au urmat pe rând discursurile primarului municipiului Buzău, Constantin Toma, vicepreședintele CJ Adrian Petre, ministrul Culturii, Lucian Romașcanu care a dat citire și mesajului premierului Mihai Tudose, prefectul Carmen Ichim și comandantul Diviziei 2 Infanterie Getica, Generalul Gheorghiță Vlad.

După depunerea de coroane la Monumentul Eroilor o echipa de drill team a Diviziei 2 Infanterie Getica a prezentat publicului un exercițiu de mânuire a armelor iar apoi militarii din Garnizoana Buzău au defilat prin fața oficialilor și a oamenilor adunați fără tehnică militară ca în alți ani.

Ulterior buzoienii au plecat în grupuri către Parcul Crâng acolo unde în zona Obeliscului organizatorii le-au oferit aproximativ 3000 de porții de fasole cu ciolan sau de post dar și un program folcloric susținut de ansamblul Plaiurile Mioriței al Centrului Județean de Cultură și Artă și UDDI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.