Diviza 2 de Infanterie Getica a organizat, miercuri, în colaborare cu Biroul de Informare și Recrutare și Inspectoratul Școlar Județean un eveniment cu scopul de a-i atrage pe tinerii adolescenți spre o carieră militară. Astfel, sub denumirea de „Armata, o școală altfel”, la primele ore ale dimineții la sediul Diviziei a fost organizat ă o expoziție de tehnică militară prin intermediul căreia tinerii liceeni de la Liceul Dimitrie Filipescu au putut afla direct de la ofițeri ce presupune o carieră militară.
Elevii au putut vedea la lucru echipamente de comunicație de ultimă generație,roboți, instrumente și costume de protecție folosite de geniști în timpul operațiunilor specifice dar și vehicule militare sau câini special antrenați pentru depistarea dispozitivelor explozive.
A urmat apoi o lecție de istorie a Diviziei 2 Infanterie Getică susținută chiar de comandantul structurii militare generalul de brigadă dr. Nicolae CIUCĂ, cel care le-a vorbit adolescenților atât despre cum a luat ființa structura militară de la Buzău cât și despre o serie de personalități de seamă din istoria României. Programul a continuat cu prezentarea drapelului de luptă al Diviziei 2 Infanterie Getica, o prezentare a rolului României în structurile NATO dar și o vizită a adolescenților de la Dimitrie Filipescu la muzeul unității militare.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.