GALERIE FOTO: Au început lucrările la podul de la Vadu Pașii. Traficul pietonal va fi închis începând de marți

0
579

Au început lucrările la podul de la Vadu Pașii. După ce președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu a semnat, joi, ordinul de începere a lucrărilor constructorul s-a prezentat luni dimineață la pod cu o echipă de muncitori care au început organizarea de șantier și chiar decopertarea podului vechi care urmează să fie reabilitat ca și monument istoric și care va fi destinat exclusiv traficului pietonal.

Pe toată durata lucrărilor la vechiul pod traficul pietonal va fi închis iar în acest sens s-au montat deja panouri metalice care să nu mai permită accesul pietonilor pe pod. Concomitent a început și operațiunea de decopertare a stratului de bitum care acoperă calea de circulație și care urmează a fi înlocuit cu un material mult mai ușor, cel mai probabil o combinație de lemn și metal. Lucrările la vechiul pod presupun, pe lângă înlăturarea stratului de bitum și înlocuirea cu un alt material, și îngustarea  caii de circulație la maxim 2 metri precum și consolidarea pilelor.

Ulterior, după finalizarea lucrărilor la vechiul pod și reluarea traficului pietonal urmează construcția noului pod care va fi făcută la 5 metri în aval de actualul pod și care va avea o înălțime mai mica cu 1,5 metri decât acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.