Un autocar cu 40 de persoane care se întorceau, azi-noapte, din Grecia a rămas captiv în mijlocul apei pe șoseaua de centură a municipiului Buzău chiar sub podul de la Mărăcineni. Pentru că apa acumulată în urma ploii măsura aproape un metru, motorul autocarului s-a oprit iar autovehiculul cu cele 40 de persoane a rămas blocat în mijlocul apei. În plină baltă, șoferul a încercat să repornească mijlocul de transport însă fără a avea succes. În tot acest timp, ploaia a căzut necontenit iar nivelul apei acumulate sub podul de la Mărăcineni a devenit tot mai mare, inundând complet bagajele aflate în compartimentul special amenajat sub scaunele pasagerilor. Speriați că ar fi putut fi cuprinși de ape, oamenii au sunat la 112, însă chiar și cu ajutorul pompierilor abia au reușit să fie scoși din mijlocul apei după o oră. Inițial, o vidanjă sosită la fața locului pentru a trage apa acumulată pe șosea a încercat să scoată vehiculul din mijlocul apei, dar din cauza greutății celor 40 de pasageri și a bagajelor, șufele de remorcare au cedat în mod repetat. Abia la sosirea reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență  autocarul  a reușit să fie urnit din mijlocul apei cu ajutorul autospecialei de pompieri.

Și ghinionul de la Buzău nu a fost singurul pentru românii care se întorceau acasă după ce munciseră o vreme în Grecia. Autocarul, plecat de miercuri seară din Grecia, s-a mai stricat odată chiar la intrarea în granița dintre România și Bulgaria iar călatorii au pierdut și acolo ore bune până la remedierea defecțiunii.

Atât șoferul cât si pasagerii erau extrem de indignați de situația produsă. Șoferul mijlocului de transport spune că nu a existat nici un echipaj de poliție sau un semn care să avertizeze asupra problemei de pe șoseaua de centură, astfel că din cauza apei mașina sa nu a mai putut înainta. De cealaltă parte, călătorii  i-au cereau explicații șoferului dacă îi va despăgubi cineva pentru pagubele produse la bagajele aflate în compartimentul inundat.

După scoaterea autocarului din mijlocul apei, șoferul a încercat să remedieze defecțiunea apărută la motor din cauza apei și să își continue drumul dar cum problema nu a putut fi rezolvată, călătorii au fost nevoiți să aștepte din nou zeci de minute sosirea a două microbuze care să îi ducă la destinație.

 

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.