Doi tineri de 18 si respectiv 20 de ani au rămas captivi pe o limbă de pământ din mijlocul râului Buzău iar pentru aducerea lor la mal a fost nevoie de intervenția pompierilor.

Cei doi tineri au mers in jurul prânzului pentru a se răcori în râul Buzău însă după ce au intrat în apă debitul a crescut rapid și au fost cât pe ce să fie luați de ape. Au reușit totuși să se salveze agățându-se de niște pietre aflate în mijlocul albiei râului Buzău și s-au refugiat pe o limbă de pământ. În încercarea de a-și salva prietenul, tânărul de 18 ani și-a pierdut hainele care au fost luate de apele învolburate. Speriați, buzoienii au strigat după ajutor iar norocul lor a fost că o persoană de pe mal i-a auzit și a cerut ajutorul pompierilor.
Salvatorii au intervenit cu o barcă pneumatică, reușind după mai multe încercări să îi salveze pe cei doi tineri și să îi aducă la mal.
„Am fost la muncă și am venit să ne spălăm. Apa nu era atât de mare. Am intrat în apă apoi nivelul a crescut brusc și nu am mai putut ieși. Încercând să îl salvez pe prietenul meu mi-am pierdut și hainele. Am reușit să ne suim pe acea bucată de pământ și am strigat după ajutor până când ne-a auzit cineva și a chemat pompierii”, a declarat unul dintre cei doi tineri rămași captivi în mijlocul Buzăului
Intervenția pompierilor a fost destul de dificilă din pricina debitului mare al apei și a adâncimii relativ reduse care a făcut dificilă deplasarea cu barca, aceasta rămânând blocată în mai multe rânduri în pietrele de pe fundul râului.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.