Maria BULEANDRA si George SAVA
Prefectul județului Buzău, Maria Buleandră, a intervenit pentru a stopa reducerea numărului de paturi de la spitalul din Nehoiu, revizuind propunerea pe care Casa Județeană de Asigurări de Sănătate trebuie să o trimită la Ministerul Sănătății.
Gestul reprezentantului Guvernului este salutat de deputatul George Scutaru care marți a tras un al doilea semnal de alarmă privind o iminentă închidere a spitalului din Nehoiu.
„Salut implicarea prefectului de Buzău, doamna Mariana Buleandră, în găsirea unei soluții de revizuire a alocării paturilor finanțate de la buget pentru spitalele buzoiene. În acest fel, Instituția Prefectului și-a arătat disponibilitatea de a reprezenta și interesele oamenilor de pe Valea Buzăului, fapt care merită apreciat. Mă bucură faptul că noua propunere pe care CJAS o va trimite către Ministerul Sănătății a revizuit numărul de paturi finanțate de la buget ce vor fi alocate spitalului din Nehoiu. Astfel, s-a reușit ca în loc de o reducere de 9 paturi finanțate să se propună reducerea doar a unui singur pat finanțat de la buget” se arată într-un comunicat de presă remis marți de deputatul buzoian George Scutaru.
Inițial, CJAS trebuia să înainteze ministerului de resort o adresă prin care spitalul din Nehoiu ar fi pierdut 9 paturi finanțate de la bugetul Casei de Asigurări de Sănătate, ceea ce ar fi însemnat un venit anual cu 440.000 de lei mai mic, sumă imposibil de acoperit de către autoritățile locale din Nehoiu.
Deputatul liberal George Scutaru, cel care s-a implicat și în trecut pentru creșterea numărului de paturi finanțate de la bugetul de stat în spitalul din Nehoiu, a tras în ultima vreme mai multe semnale de alarmă privind propunerea pe care CJAS Buzău ar fi urmat să o trimită ministerului de resort.

„Astăzi, 10 Iunie, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate va trimite la București propunerea structurii de paturi finanțate de la bugetul de stat pentru spitalele buzoiene. Îi solicit public directorului CJAS să nu trimită documentul ce prevede diminuarea paturilor finanțate pentru Spitalul din Nehoiu, pentru Spitalul Județean și pentru cel din Rîmnicu Sărat, pentru că va pune în pericol buna funcționare a acestora. Atrag atenția asupra faptului că reducerea cu 9 paturi finanțate de la buget a structurii Spitalului din Nehoiu va determina închiderea sa, cu grave consecințe asupra tuturor locuitorilor de pe Valea Buzăului.
Am văzut răspunsul dat presei de către directorul CSAS care nu aduce vreo clarificare gravei probleme a viitorului Spitalului din Nehoiu. Acesta se laudă cu paturile cu finanțare de la buget alocate in 2013 județului Buzău, deși contribuția avută la această realizare e la fel ca cea pe care o are la cucerirea Everestului, la prima aselenizare sau la inventarea roții.

Poate spune clar, dacă este in stare, directorul Vasilescu, cu cât se va reduce finanțarea în 2014 pentru spitalele din Nehoiu, Râmnic și cel Județean? Poate spune incompetentul director de la CJAS cum va mai supraviețui Spitalul din Nehoiu după ce aberanta sa propunere va fi pusă în practică de Guvernul PSD? Își asumă demolatorul spitalelor din Buzău, Corneliu Vasilescu, și PSD, partidul care l-a pus în fruntea CJAS, faptul că oamenii de pe Valea Buzăului nu vor mai avea acces la un spital public din cauza acestor decizii?
PSD arată că nu are nici o grijă față de oameni și că pregătește, cu cinism, închiderea Spitalului din Nehoiu”

se arăta într-un comunicat de presă remis marți dimineață de deputatul liberal George Scutaru.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.