Cea de-a VI-a ediție a sărbătorii „Înțărcatul Mieilor” s-a desfășurat, duminică, la Varlaam în organizarea Asociației Naționale de Turism Rural Ecologic și Cultural și a Pensiunii Varlaam din Gura Teghii. Evenimentul, organizat în fiecare primăvară, marchează plecarea oilor la munte, în Masivul Penteleu și constituie un prilej de promovare a turismului, tradițiilor locale și a bucatelor preparate tradițional după rețete moștenite din străbuni. Sutele de persoane care au ajuns duminică la Varlaam au fost întâmpinate de gazde cu pâine și sare și, pe lângă tradiționalul bulz făcut pe plită, au mai putut degusta și tocăniță gătită la ceaun din carne de miel proaspăt tăiat. Totodată, cei prezenți au putut vedea, pe viu, cum ciobanii prepară cașul iar gazda evenimentului, Maria Blidaru a exemplificat în fața tuturor cum se face adevăratul Cașcaval Penteleu după rețeta tradițională din Munții Buzăului. În tot acest timp, cei mai puțin interesați de arta culinară au putut degusta celebra „Țuică a lui Blidaru” și s-au putut delecta cu un program folcloric susținut de artiști locali, ansambluri de copii de la școlile din Merei și Gura Teghii dar și cu muzica unui taraf venit special din județul Prahova sau cu cea a Nemuritorilor conduși de Constantin Ungureanu.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.