Cea de-a V-a ediție a Festivalului Cârnaților de Pleșcoi a luat sfârșit, duminică, după două zile în care sute de oameni au trecut pragul Pensiunii „Casa Matei”. Chiar dacă în acest an numărul producătorilor de cârnați de Pleșcoi a fost mai mic decât în anii anteriori, oamenii au venit în număr important la sărbătoare organizată de Casa Matei și Primăria din Berca, cu sprijinul Consiliului Județean.
Festivalul a fost deschis de primarul din Berca, Valeriu Marcu, alături de reprezentantul Ministerului Turismului, Cristian Bărhălescu, și de președintele CJ Buzău, Cristi Bîgiu, cel care a apreicat că Buzăul se poate mândri cu un asemenea brand și a dat asigurări că instituția pe care o conduce va sprijini întotdeauna astfel de activități care fac cinste județului. Totodată, Bigiu a declarat că Festivalul „Cârnaților de Pleșcoi” constituie un bun prilej de atragere a turiștilor în zona care mai este cunoscută la nivel național și pentru existența Vulcanilor Noroioși.
Tonul distracției a fost dat de haiducii de la Nemuritorii, sosiți călare pentru un recital antrenant, iar marea atracție a primei zile de festival a fost prezența bucătarilor Horia Vârlan și Ștefan Varga dar și a poetului Mircea Dinescu, care au preparat pentru cei prezenți tocană țărănească, tocană boierească de curechi și stufat de miel asezonat cu versuri, cântece și vin din colecția controversatului poet. Pe scenă au mai urcat, pe parcursul celor două zile, Cornelia Catanga, Laura Lavric, Ionela Prodan, Dan Trifu, Şogoriţele dar și alți artiști locali. Ca în fiecare an, de la manifestarea ce are drept scop omagierea primului brand al Buzăului, nu au lipsit politicienii. Pe lângă președintele Consiliului Județean Cristi Bîgiu și secretarul de stat din Ministerul Turismului, Cristian Bărhălescu, au trecut pragul pensiunii deputatul George Scutaru, senatorul Ion Vasile dar și cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean, Cristi Romanescu și Petre Emanoil Neagu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.