GALERIE FOTO: Consiliul Județean a dat, oficial, startul lucrărilor la podul de la Vadu Pașii

0
1262

Consiliul Județean a procedat joi la predarea amplasamentului podului de la Vadu Pașii constructorului care se va ocupa de reabilitarea vechiului pod și transformarea sa într-un pod pietonal și ulterior va construi un nou pod rutier peste  râul Buzău în dreptul comunei Vadu Pașii.

Evenimentul coincide cu începere oficială a lucrărilor iar începând de joi, în maxim 24 de luni noul pod rutier peste râul Buzău ar trebui să fie inaugurat. Constructorul dă asigurări însă că acest lucru se va întâmpla mult mai devreme.

Prezent la eveniment președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu a mulțumit tuturor celor care s-au preocupat ca reabilitarea și construirea unui nou pod peste râul Buzău să devină o certitudine și a dat asigurări că lucrarea este finanțată.

„Astăzi se predă oficial amplasamentul constructorului, se trasează bornele unde va fi celălalt pod, lucrările or să înceapă, termenul de execuție este de 24 de luni. Avem asigurări de la constructor că lucrările se vor termina mai devreme. Eu cred că, chiar dacă au mai apărut îndoieli lucrarea se va face, acest lucru se va întâmpla dar au existat întârzieri din cauza faptului că este vorba de un monument istoric si a fost nevoie de mai multe aprobări. Eu mulțumesc tuturor care s-au ocupat ca această lucrarea să se facă dar și celor care s-au îndoit pentru că într-un fel m-au ambiționat să ducem acest lucru la îndeplinire. Valoare investiției este de 26 de milioane de lei. Exista unele voci care cred că nu vor să se facă această lucrare vă asigur că există finanțare pentru această lucrare prin PNDL. Situațiile de lucrări se depun la CJ noi trimitem facturile la Ministerul Dezvoltării ei ne dau banii și plătim constructorul. Totodată, la începutul anului eu am propus și aleșii județeni au votat am pus o sumă de bani din fondurile proprii ale CJ pentru cofinanțare . Este vorba de 15 miliarde lei vechi, așa că finanțarea există. De altfel, Consiliul Județean are bani să facă acest pod însă este finanțat din fonduri guvernamentale. Noi ne-am luat această sarcină chiar dacă puteam să nu ne-o asumăm pentru că podul e pe raza municipiului Buzău și al comunei Vadu Pașii, iar dânșii nu aveau fondurile necesare. Pe durata lucrărilor circulația pietonală va fi închisă. Din păcate astea sunt costurile și nu se poate face altfel investiția. O perioada scurtă nu se va circula pe podul vechi însă circulația se va relua pietonal pe podul acesta existent”, a declarat președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu.

Și primarul comunei Vadu Pașii, Gheorghe Firon s-a declarat extrem de mulțumit că lucrările la mult așteptatul pod vor demara încă din această toamnă.

„ O zi extraordinar de importantă pentru comuna noastră. Cea mai mare investiție din comună care se datorează în special Consiliului Județean fără de care nu am fi reușit sa facem asta pentru locuitorii comunei noastre. Există acum o problemă cu transportul și am făcut demersuri pentru suplimentarea numărului de mijloace de transport și o să  vedem ce rezolvăm. Odată cu inaugurarea podului totul se va schimba”, a declarat încrezător primarul comunei Vadu Pașii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.