GALERIE FOTO: Dezastru în spațiul fostelor Galerii de Artă Buzău

0
380


Centrul Județean de Cultură și Artă a intrat în posesia spațiului fostelor Galerii de Artă Buzău, acolo unde a funcționat vreme de mai mulți ani o unitate de alimentație publică. În spațiul unde a funcționat în ultimii ani barul Bel Ami, după mai bine de 15 ani, vor putea fi organizate, din nou, expoziții și manifestări culturale. Până atunci însă mai este mult de lucru pentru că spațiul unde au funcționat Galeriile de Artă arată ca după război. Pereții sunt scorojiți, acoperișul este deteriorat și la orice ploaie, cât de mică, apa pătrunde înăuntru. Mai mult, cele două spații de la parter și etaj nu mai comunică după ce proprietarul barului a fost nevoit să separe cele două nivele în urma unui accident în care un tânăr a fost grav rănit.
„Am preluat Galeriile de Artă, dar starea jalnică pe care am găsit-o aici mă determină să cred că spațiul va fi disponibil abia la 1 decembrie.Nu știam ce vom găsi aici, avem probleme mari cu acoperișul, trebuie să reamenajăm spațiul atât la etaj cât și la parter și ne trebuie foarte mulți bani, dar cu toate astea sper să terminăm amenajarea până la 1 decembrie ”, a declarat directorul Centrului Județean de Cultură și Artă, Adrian Petre.
După terminarea lucrărilor, din luna decembrie, la Galeriile de Artă Buzău vor putea fi organizate diverse expoziții iar la etaj se vor organiza ateliere de artă populară. Tot aici va fi amenajat un magazin de suveniruri și un centru de informare unde buzoienii vor putea afla detalii despre toate manifestările culturale organizate pe raza județului.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.