Doctorul Adrian Negoiță, plâns cu lacrimi de foc de colegii din Spitalul Județean și de bolnavii pe care cardiologul i-a scos din ghearele morții

0
11920

Medicul Adrian Negoiță, șeful Secției de Cardiologie a Spitalului Județean Buzău, s-a aflat luni pentru ultima dată în holul unității sanitare la prestigiul căreia și-a pus umărul în ultimii doi ani și jumătate.

Sute de angajați ai spitalului, purtând ecusoane cu chipul medicului despre care toată lumea avea doar cuvinte de laudă, au venit să își ia rămas bun de la doctorul de inimi care deși avea doar 36 de ani a salvat sute de persoane și a dat speranțe, prin vorba bună și siguranța de sine, atâtor bolnavi care i-au ajuns în grijă. De altfel, nu doar colegii cadre medicale au venit să-și ia rămas bun de la cardiologul Adrian Negoiță, ci și pacienți de-ai săi, șocați de sfârșitul brusc și atât de prematur al unui om aflat în plină ascensiune, un om în care Spitalul Județean Buzău își punea mari speranțe.

„Nu îmi pot găsi cuvintele ca să pot exprima ce simt și ce pierdere e, atât ca om cât și ca medic. Nici nu știu cum să vă spun. Pe lângă colegi de serviciu eram și amici și ne consultam deseori. Dacă despre alți colegi din spital sau despre mine ar mai exista și altfel de vorbe, despre el nu am auzit decât vorbe de bine. Nu a existat zi în care să zică „Nu pot” sau „Nu vreau”. Obosit după gardă rămânea după orele de program să își facă treaba. Ce m-a uimit pe mine cel mai mult a fost faptul că la un moment dat a zis că viața lui este cardiologia și parcă prinde energie când scapă un pacient de la moarte. Spunea că se regăsește în coronografie și că ar face-o fără întrerupere. Dumnezeu să-l ierte! ”, a spus managerul Spitalului Județean de Urgență Buzău, Claudiu Damian.

Directorul unității sanitare a mărturisit că în timpul în care Adrian Negoiță a condus Secția de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Buzău, din februarie 2014, exodul pacienților de pe această secție către alte unități sanitare a fost stopat. Practic, conform spuselor lui Damian, orice diagnostic pus de tânărul medic cardiolog a fost confirmat de medici cu mult mai multă experiență, iar asta a dat încredere pacienților care nu au mai mers să se caute în alte spitale.

Medicul Adrian Negoiță a fost găsit mort, sâmbătă dimineață, în curtea casei de vacanță pe care o deținea în satul Vadu Oii, comuna Gura Teghii, unde se afla în week-end alături de familie și prieteni. Joi împlinise 36 de ani iar în week-end urma să petreacă alături de cei dragi. Sâmbătă dimineață, doctorul a fost găsit în curtea casei de vacanță, într-o baltă de sânge, iar medicii de la Ambulanță veniți la fața locului nu l-au mai putut salva.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al medicului Adrian Negoiță a fost depus la capela Bisericii Eroilor Neamului, acolo unde marți de la ora 11. 30 va fi oficiată slujba de înmormântare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.