Elevi din clasele V-VIII de la 6 școli din municipiul Buzău au participat luni la „Ora de ecologie” proiect demarat de revista InfoMediu Europa, în parteneriat cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului şi Garda Națională de Mediu în cadrul campaniei „EcoAtitudine = Responsabilitate, Informaţie, Acţiune.”
În cadrul „Orei de ecologie” elevi de la cele 6 școli strânși în sala de festivități a Primăriei Buzău au urmărit filme eco-educative și au participat la un concurs în cadrul căruia au trebuit să răspundă la întrebări despre informațiile prezentate în filmulețele vizionate. În urma concursului elevii au primit din partea organizatorilor premii constând în mingi și rachete.
„Ora de ecologie” va continua și marți cu plantarea unui pom în curtea fiecăreia dintre şcolile participante, care va fi îngrijit de elevi în spiritul dragostei faţă de natură şi mediu.
Astfel, primi care vor da startul plantării de arbori vor fi elevii Şcoala Gimnazială „Sfântul Apostol Andrei” care vor planta un arțar în curtea interioară a unității de învățământ de la ora 9.30 și vor fi urmați la distanță de câte 40 de minute de Şcoala cu clasele I-VIII „George Emil Palade”, Şcoala cu clasele I-VIII “Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu”, Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 11, Școala cu clasele I-VIII Nr. 7 și Şcoala cu clasele I – VIII „Ion Creangă”.
La acțiunea d eluni 18 martie au luat parte atât reprezentanți ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului – Buzău, Comisariatului Judeţean Buzău din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu dar și parteneri din companiile Eurosun Management & Consulting SRL, Deva Gold, Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec, Eco-X, Compania de Apa Buzău, RER Ecologic Service Buzău, INTERSEMAT SRL precum și primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.